2024. augusztus 6., kedd
LABDARÚGÁS – EURÓPAI KUPAPOROND

A Real a Bayern, az Atlético a Chelsea ellen

Pénteken a svájci Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája és az Európa-liga elődöntőinek párosítását. A sors úgy hozta, hogy a BL legjobbjai közé került két madridi együttes elkerülte egymást, viszont mindkettő házigazda lesz párharca első meccsén: az Atlético a Chelsea-t fogadja április 22-én, a Real pedig a Bayern Münchennel csap össze 23-án – a visszavágókat április 30-án, illetve 29-én rendezik meg.

A bajor és a királyi gárda eddig 20 alkalommal találkozott a nemzetközi porondon, két döntetlen mellett 11-szer a Bayern, 7-szer pedig a Real nyert. A spanyol együttes eddigi 10 vendégszereplése során mindössze egy döntetlent ért el Münchenben, a Bayern viszont 2-szer is nyerni tudott a múltban Madridban. Legutóbb a 2012-es BL-idény elődöntőjében találkozott a két gárda, akkor két hazai 2:1-et követően tizenegyespárbaj során a Bayern jutott a fináléba.

A Chelsea és az Atlético három európai kupameccset játszott eddig egymással: a 2009/2010-es BL-idény csoportkörében Londonban a Chelsea nyert, Madridban döntetlen született, a 2012-es európai szuperkupában viszont az Atlético 4:1-re kiütötte a Kékeket.

Bajnokok Ligája, az elődöntő párosítása: Atlético Madrid–Chelsea, Real Madrid–Bayern München.

A Juve Portugáliában, a spanyolok egymás ellen

Az Európa-ligában már nem kerülte el egymást a két spanyol együttes, így a Sevilla és a Valencia egymással vívnak meg a döntőbe jutásért, míg a másik ágon a Juventus és a Benfica párharcát láthatjuk majd. Az első meccseket április 24-én, a visszavágókat pedig május 1-jén játsszák majd.

Európa-liga, az elődöntő párosítása: Benfica–Juventus, Sevilla–Valencia.