2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS – SZERBIAI SZUPERLIGA

Előzhet a Spartacus és a Vojvodina

Ma délután hétközi fordulót játszanak a szerbiai élvonalban, és mindhárom vajdasági együttesnek esélye van az előzésre, amennyiben győzelmet aratnak. Azért említjük azonban a címben csak a szabadkai és az újvidéki együttest, mert a pecsincei Donji Srem idegenben a harmadik helyen álló Čukaričkihoz látogat, és a legkisebb valószínűséggel pályázik győzelemre.

A Spartacus a Voždovacot fogadja, a hetedik helyen álló vendégcsapat jó formában érkezik Szabadkára, az utóbbi 4 meccséből 3-at megnyert. A hazaiak a kupából való kiesés után immár kizárólag a bajnokságra koncentrálnak, és van is mit javítaniuk, elvégre az utóbbi hetek csapnivaló eredményei miatt visszacsúsztak a 10. helyre. Dragan Kanatlarovski együttese az utóbbi 10 fordulóban képtelen volt nyerni, 6 döntetlen mellett 4 vereség a mérlege. Igaz, hogy ez idő alatt csak 9 gólt kapott, de a 4 rúgott gól elfogadhatatlanul gyönge teljesítmény. Tehát itt az ideje egy sikernek, amivel a Spartacus megelőzheti a Napredakot, amely nem sok jóra számíthat Nišben.

A Vojvodina idegenben játszik, az užicei vendégjáték nem ígérkezik könnyű kirándulásnak, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a Sloboda ősszel nyerni tudott a Karađorđe Stadionban. A Vojvodinának nagyon kellenek a pontok, elvégre a hátralévő hét fordulóban mindent meg kell tennie az európai kupaszereplést érő harmadik hely megszerzéséért. Ha nyer az újvidéki gárda, akár egy pontra is megközelítheti a jelenleg harmadik Čukaričkit.

Az élen álló Crvena zvezda és a második Partizan dolga sem ígérkezik könnyűnek, a piros-fehérek a mindig kellemetlen Novi Pazar vendégei lesznek, a fekete-fehérek pedig a negyedik helyen tanyázó Jagodinát fogadják. Ha a Zvezda több pontot szerez riválisánál, komoly előnnyel fordulhat rá a bajnoki hajrára.

Szerbiai Szuperliga, 24. forduló: Spartacus–Voždovac (15.00), Radnički (K)–OFK Beograd, Rad–Javor, Novi Pazar–Crvena zvezda (16.00, Arena Sport 1), Partizan–Jagodina (18.00, Arena Sport 1), Sloboda–Vojvodina, Radnički (N)–Napredak, Čukarički–Donji Srem (18.30)