2024. augusztus 6., kedd
LABDARÚGÁS

Megsemmisítették az osztályozóról szóló döntést

A szerb Szuperliga küzdelmei még nem zárultak le, ugyanis a Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) végrehajtó bizottsága ópázovai ülésén úgy döntött, hogy a Rad–Metalac osztályozó mérkőzés ügyét visszaküldi felülvizsgálásra az elsőfokú szervhez. Az FSS versenyzői bizottsága hétfőn 3:0-s hivatalos eredménnyel regisztrálta a Szuperligáért zajló osztályozó visszavágóját, amivel a Rad megtartotta volna élvonalbeli tagságát.

A végrehajtó bizottság a döntést azzal indokolta, hogy az ügynek jó néhány olyan körülménye van, ami tisztázatlan, a „dossziét” szerintük a félbeszakadt meccs kapcsán az FSS egészségügyi bizottsága és a belügyi szervek által készült jelentésekkel is ki kellene egészíteni.

A félbeszakadt találkozó ügyét július 1-jéig kellene lezárni.

A Partizan indul a Bajnokok Ligájában

A Szerbiai Labdarúgó-szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy a Crvena zvezdára kirótt, egyéves kizárással járó büntetés miatt a piros-fehér klub helyett a Partizan indulhat a Bajnokok Ligája 2014/2015-ös idényében. Az FSS végrehajtó bizottságának ülése után történt a bejelentés, a szövetség közleményében az áll, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalosan értesítette őket, hogy a Partizan indulhat a Crvena zvezda helyett a BL-ben, így az Európa-ligában a kupagyőztes Vojvodina, illetve a bajnoki helyezés alapján a Jagodina és a Čukarički vehetnek részt.