2024. augusztus 6., kedd

Zenga lesz az új szövetségi kapitány?

Walter Zenga, az olasz válogatott egykori kiváló kapusa lehet a szerbiai labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. Zenga az olasz lapoknak elárulta, hogy tárgyalásokat folytat a Szerbiai labdarúgó-szövetséggel (FSS), s hozzátette, nagyon szereti Szerbiát, s ez egy jó esély lenne a számára.

Megbeszéléseket folytatok az FSS-szel, azonban van még néhány dolog, amit fel kell mérnem, mivel Törökországból is vannak ajánlataim – mondta az 54 éves Zenga, aki 2006-ban a Crvena zvezda edzőjeként 2006-ban a bajnokságot és a kupát is megnyerte a piros-fehérekkel. Zenga az előző idényben az Al Jazeera trénere volt, korábban megfordult többek között a Palermóban, a Cataniában, a Steauában, a bukaresti Dinamóban, a török Gaziantepsporban...

Hogy valóban ő lesz-e az új szövetségi kapitány, aki majd a jelenleg megbízott kapitányként tevékenykedő Ljubinko Drulović helyére ül, hamarosan ki kellene, hogy derüljön, mivel Tomislav Karadžić, az FSS elnöke korábban azt nyilatkozta, hogy nem sokkal az amerikai turné után kinevezik azt az edzőt, akinek a vezetésével Szerbia megpróbálja kiharcolni a 2016-os Európa-bajnokságon való szereplést.