2024. augusztus 5., hétfő

Győzelem Zlatibor előtt

A két szabadkai együttes, a Bácska 1901 és a Spartacus jó iramú barátságos mérkőzést játszott egymással, ami inkább bajnoki találkozóra hasonlított, és nem felkészülési mérkőzésre. Az első helyzet a 10. percben a kék-fehérek előtt adódott, amikor a csapatkapitány Torbica veszélyeztette a piros-fehérek kapuját.

A Bácska Puhalák révén azonnal válaszolt is, de a fejes nem járt eredménnyel. Az első félidő hajrájáig nem akadt helyzet egyik oldalon sem, ekkor azonban mindkét együttesnek lett volna alkalma a vezetés megszerzésére. A 42. percben Matijašević kitűnően passzolt Nikićhez, de a lehetőség kimaradt. A Spartacus az utolsó másodpercekben hagyott ki egy helyzetet, miután Mrkela és Torbica kényszerítője után előbbi az oldalhálót találta el. A második félidőre Petar Kurćubić, a Spartacus és Slobodan Kustudić, a Bácska vezetőedzője is jó néhány cserét eszközölt. Az új felállításban a Kék Galambok már sokkal veszélyesebbnek bizonyultak. Banjac és Jočić helyzetei még kimaradtak, a 65. percben azonban már vezetéshez jutott a szuperligás együttes. Egy akció végén Džugurdić találta el a felső kapufát, a kipattanót pedig Janković lőtte a Bácska hálójába. Három perccel később Maravić lábában maradt az egyenlítés, öt perccel később azonban eldőlt a meccs, miután Janković fejjel beállította a végeredményt.

A Spartacus csapata ma reggel utazott el Zlatiborra, ahol a Donji Srem, a Napredak, a Novi Pazar és a Metalac együtteseivel méri össze erejét. A bajnoki főpróbát augusztus 2-án, az Inđija ellen játsszák, a bajnoki rajton pedig egy héttel később a kragujevaci Radničkit fogadják.

Szabadka: Bácska 1901–Spartacus 0:2 (0:0)

Zombori úti stadion, 300 néző, vezette: Magdenovski. Góllövő: Janković a 65. és a 73. percben.

Bácska 1901: Bilinović, Kozoš, Svitić, Ušumović, Savović, Nikić, Radosavljev, Bačić, Lazinica, Puhalák, Matijašević. Játszott még: Tasić, Trbojević, Maravić, Radić, Bedeković, Damljanović, Samardžić, Radonjić.

Spartacus: Janošević, Farkas, Radović, Cicmil, Mezei, Mrkela, Balabanović, Ahčin, Jondić, Ilić, Torbica. Játszott még: Mirković, Ljubenović, Antonić, Maksimović, Kovačević, Džugurdić, Banjac, Janković, Sekulić, Matić, Vojvodić, Jočić, Štrbac.