2024. augusztus 5., hétfő
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Jól sikerült a főpróba

Szabadka: Spartacus–Inđija 1:0 (1:0)

Városi stadion, 200 néző, vezette: Zinaja (Szabadka). Góllövő: Plavšić a 15. percben.

Spartacus: Janošević, Farkas, Radović, Antonić, Milošević, Kovačević, Balabanović, Jondić, Plavšić, Torbica, Ilić. Játszott még: Mirković, Banjac, Janković, Mezei, Zlatković, Jočić, Vojvodić, Jakovljević.

Inđija: Jovišić, Smiljanić, Radivojević, Jović, Simonović, Rnić, Čordašić, Stanković, Bosančić, Zakarie, Lemajić. Játszott még: Bjedov, Vuković, Kostić, Curanović, Milašinović.

A Kék Galambok a bajnoki főpróbán jó játékkal minimális győzelmet arattak az inđijai vendégek fölött. A mérkőzés első perceiben a vendégek birtokolták többet a labdát, két szögletet is elvégezhettek, de különösebb veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A Spartacus lassan átvette a kezdeményezést, és negyedórai játék után megszerezte a vezetést. Balabanovićtól indult az akció, a vendégkapu előtt Torbica és Kovačević is próbálkozott, végül a labda Plavšić elé került, aki betalált a hálóba. Pár perccel később Jondić lőtt kapura, majd Torbica veszélyeztetett szabadrúgásból. Janošević sem maradt munka nélkül: Stanković két alkalommal is célba vette a kaput, de a hazai hálóőr a helyén volt. A második félidőre Petar Kurćubić, a Spartacus vezetőedzője kilenc új játékost küldött pályára. A hazai mezőnyfölény a 62. percben hozott újabb helyzetet, miután Janković beadását Plavšić kitűnően átvette, de lövését a szerémségi kapus szögletre hárította. A mérkőzés végéig Zlatković kétszer, Janković egyszer veszélyeztette a vendégkaput, az eredmény azonban már nem változott. A bajnokság első fordulójában a Spartacus a kragujevaci Radnički 1923 csapatát fogadja. A mérkőzést augusztus 9-én, szombaton 17.30-kor játsszák a városi stadionban.