2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS - BAJNOKOK LIGÁJA

Immár a továbbjutás a tét

Ma már a Bajnokok Ligája-csoportkör negyedik fordulója kezdődik meg, és az eddigi mérkőzéseket elnézve, ezúttal is izgalmas nyolc találkozóra számíthatunk. Az A, a B, a C és a D csoportban van olyan csapat, amely továbbjuthat a következő fázisba, több együttes viszont ma kapaszkodhat bele az utolsó szalmaszálba.

Az A csoportban még bármi megtörténhet. Ha a hazai csapatok ünnepelnek, akkor minden együttesnek hat pontja lesz, ellenben ha a két vendégcsapat nyerne, mindkettőnek, az Atlético Madridnak és az Olympiakosznak is 9 pontja lenne, amivel gyakorlatilag bebiztosítanák a továbbjutásukat. A hazaiak mellett szól, hogy a Malmö ebben az idényben – a selejtezőket is beleszámítva – nem kapott gólt saját közönsége előtt, a Juventus pedig a legutóbbi, Olympiakosz elleni torinói meccset klubrekordot jelentő eredménnyel, 7:0-s győzelemmel zárta.

A B csoportban annyi biztos, hogy a Real Madrid győzelem esetén továbbjut. A királyi gárda ugyan a csoport másik nagycsapatát, a Liverpoolt fogadja, de a vendégek bukdácsolása és a hazaiak menetelése mellett az is Carlo Ancelotti csapata mellett szól, hogy hazai környezetben 2011 áprilisa óta nem vesztett meccset – mérleg: 18 meccsen 16 győzelem, 2 döntetlen. Ennek fényében lehet kifejezetten fontos a bázeli meccs, elvégre ha ott a hazaiak vagy a vendég Ludogorec nyerni tudnak, komoly jelentkezővé lép elő a második helyért vívandó harcban.

A C jelű kvartett a legszorosabb, a Monaco egy, a Zenit két pont lemaradással követi a hatpontos Bayert, de az egypontos Benfica hátránya sem behozhatatlan. A Zenit az éllovas leverkusenieket fogadja, és győzelem esetén megelőzi ellenfelét – a vendégek mellett szólhat, hogy az orosz együttes legutóbbi hét, német csapat ellen vívott hazai meccséből négyet elvesztett. A Benfica a Monaco elleni hazai mérkőzésen az utolsó vonatra ugorhat fel, csak győzelemmel maradhat komolyan versenyben a továbbjutásért. Eddig mindkét csapat egy-egy gólt lőtt a csoportkörben, talán ezúttal megnyílnak a gólcsapok.

A D jelű négyesben remek lehetőség előtt áll a két hazai együttes, a Borussia Dortmund és az Arsenal, győzelem esetén előbbi biztosan, utóbbi gyakorlatilag bebiztosítja a továbbjutást. Ehhez a német gárdának az előző fordulóban idegenben 4:0-ra legyőzött Galatasarayt kellene két vállra fektetnie, az Arsenalnak pedig ismét az Anderlecht ellen kellene begyűjtenie a három pontot, amely ellen az előző körben 2:1-ra nyert.

Bajnokok Ligája, 4. forduló, A csoport: Malmö–Atlético Madrid, Juventus–Olympiakosz (Arena Sport 4, Digi Sport 1), B csoport: Basel–Ludogorec, Real Madrid–Liverpool (Arena Sport 3, Sport1), C csoport: Zenit–Bayer (L) (Arena Sport 1, Digi Sport 1), Benfica–Monaco (Arena Sport 5), D csoport: Arsenal–Anderlecht (Arena Sport 1, Digi Sport 2), Borussia (D)–Galatasaray (Arena Sport 2 – körkapcsolás). A 18 órakor kezdődő Zenit–Bayer (L) találkozó kivételével mindegyik mérkőzést 20.45-kor kezdik.