2024. július 17., szerda
LABDARÚGÁS

Szerb győzelem Krétán

Két csalódott csapat összecsapását játszották kedd este Krétán. A szerb válogatott 2:0-ra nyert a görög nemzeti együttes vendégeként, így Radovan Ćurčić második ideiglenes szövetségi kapitányi megbízatása győzelemmel kezdődött.

Szerbia az albánok és a dánok elleni meccseken történtek után korántsem kellemes hangulatban érkezett Görögországba, hiszen az albánok ellen félbeszakadt a mérkőzés, a dánok pedig 3:1-es sikerrel távoztak Belgrádból, így az Eb-részvétel igen távolinak tűnik a szerb válogatott számára. Nem volt rózsásabb a helyzet Hellászban sem, a görögök az Eb-selejtezők négy fordulója alatt mindössze egy pontot gyűjtöttek, pénteken hazai pályán kaptak ki a Feröer szigetektől 1:0-ra.

Most sem termett azonban számukra babér. Az első gól Zoran Tošić beadása után született, Radosav Petrović bólintott a görög kapuba. A hajrában épp a Petrovićot nem sokkal korábban váltó Nemanja Gudelj lába sült el, 28 méterről védhetetlenül bombázott a mozdulni sem érkező Glükosz mellett a hálóba – a labda egészen valószerűtlenül kacsázott a levegőben.

Görögország–Szerbia 0:2 (0:0)

Kréta, Perivolia, Dimotiko Stadion, vezette: Doyle (ír). Göllövők: Petrović a 60. és Gudelj a 90+2. percben.

Görögország: Glükosz, Papadopulosz, Toroszidisz (Bakakisz, 61.), Vintra, Manolasz (Morasz, 73.), Krisztodulopulosz, Kone (Ciolisz, 64.), Maniatisz, Szamarisz, Mavriasz (Kolovosz, 71.), Atanasziadisz (Gekasz, 64.). Szövetségi kapitány: Kosztasz Canasz.
Szerbia: Stojković, D. Tošić, Maksimović (S. Mitrović, 88.), Ivanović, Tomović, Petrović (Gudelj, 82.), Matić, Jojić (Đuričić, 66.), Z. Tošić (Rukavina, 89.), Marković (Lazović, 66.), A. Mitrović. Szövetségi kapitány: Radovan Ćurčić.