2024. augusztus 4., vasárnap

Két új játékosnő a Spartacusban

A Spartacus Női Labdarúgóklub sajtótájékoztatót tartott, amelyen vázolták a bajnokság tavaszi idényére való felkészülés menetét, és bemutatták az együttes két új játékosát.

A bajnokcsapatot ketten hagyták el: a Barcelonában is megfordult Jelena Čanković a budapesti Ferencvárosba, a kapus Ana Ivanov pedig a Feröer szigetekre, a KÍ Klaksvík csapatába szerződött. Pótlásukra két fiatal tehetség, Milica Kostić és Tijana Matić érkezett. Ivanovot az 1997-es születésű ifjúsági válogatott, Milica Kostić helyettesíti majd, aki a kruševaci Napredak csapatából érkezett Szabadkára. Az 1996-ban született Tijana Matić tagja a szerb U19-es válogatottnak, korábban játszott a kevevári Radnički fiúcsapatában és a niši Mašinacban is, a Spartacusba a lazarevaci LASK Crvena zvezdából érkezik. Bojan Arsić csapatmenedzser a felkészülés menetét ismertette. A Spartacus két napja, szombaton kezdte meg a felkészülést a tavaszi idényre.

Két hétig a városi stadion segédpályáin tartjuk az edzéseket, majd kéthetes edzőtáborba utazunk, de a kedvezőtlen időjárási előrejelzések miatt ez még bizonytalan. Meghívást kaptunk Rómába, a március 8-a és 13-a között megrendezésre kerülő Caput Mundi nemzetközi tornára, amelyen a Roma, a Lazio, a BL legjobb harminckét csapata közé jutott orosz Ryazan, a legjobb tizenhatba került litván Gintra és a selejtezőben részt vett montenegrói Ekonomist lép pályára. Emellett a tervek szerint a tavaszi idény rajtja előtt megmérkőzünk a szomszéd, szegedi csapattal is – mondta Arsić.

A klubvezetés még egy fiatal, tehetséges labdarúgó igazolását tervezi, de első alkalommal a Spartacus labdarúgó-iskolájából hárman kapnak lehetőséget, hogy az első csapattal készüljenek, ők pedig Dajana Mihajlović, Baka Alina és Serkó Anita.