2024. augusztus 4., vasárnap

Ausztria a következő állomás

A fiatal zentai Andi Thaqi ugródeszkának tartja az új szerződését

A Magyar Szó már évekkel ezelőtt felfigyelt az 1994-ben született zentai tehetségre, Andi Thaqira, aki a helyi klubban kezdte el bontogatni a szárnyait, majd ifi korában a belgrádi Partizanban és a svájci St. Gallenban is megfordult próbajátékon, az utóbbi idényekben pedig az adorjáni Tisza sorait erősítette.

Tavaly úgy volt, hogy Magyarországra igazol, de ebbéli szándékában a próbamérkőzés előtti melegítésen szerzett peches sérülés megakadályozta, a még zajló téli átigazolási időszakban viszont mégis külföldre került, méghozzá Ausztriába, ahol a következő másfél évben a III. ligában szereplő Allerheiligen csapatánál bizonyíthatja majd a tehetségét.

– Tíz nappal ezelőtt voltam kint egy próbajátékon, s a meccs jól sikerült, hiszen gólt szereztem, meg a további, általuk támasztott feltételeknek is eleget tettem, így alá is írtam másfél évre. Az edzéseken már a múlt héten részt vettem, s remélem, elégedettek velem. Én boldog vagyok, hiszen nem kis klub ez a grazi. A lakás, az ellátás és a felszerelés mellett fix fizetésem lesz, s erre jönnek a prémiumok. Három stadionjuk van, egy füves és két műfüves, tehát jók a feltételek. Mindezt azért ugródeszkának tartom, de kezdetnek nem rossz. Egyébként a csatárposzton kell teljesítenem, s van a csapatban „hazánk fia” is, hiszen egy horvát és három szlovén labdarúgót foglalkoztat a klub, amely idén minősítőt szeretne játszani a magasabb rangfokozatért. Több jó játékost igazoltak le a télen, többek között három ifit a Sturmból, így evidens, hogy vannak ambíciói a csapatnak.

Végleg el akarod hagyni Szerbiát?

– Egy szép külföldi karrierről álmodok, de egyszer biztos visszatérek ide, meg Koszovóba is, hiszen Đakovicán születtem, s jó lenne az ottani rokonok előtt is megmutatni, mit tudok – mondta Andi, aki az angol Premier League-ről álmodik, de addig még nagyon hosszú az út.