2024. augusztus 4., vasárnap
LABDARÚGÁS - U20-AS VB

Szalai: Nem nyaralni megyünk Új-Zélandra

Szalai László szövetségi edző szerint a magyar válogatott „nem nyaralni megy” a május 30-án kezdődő új-zélandi U20-as labdarúgó-világbajnokságra, hanem tovább akar jutni a Brazíliát, a Koreai NDK-t, valamint az afrikai selejtező győztesét felvonultató csoportból.

A szakember az MLSZ sajtóbeszélgetésén azt mondta, a csapat tulajdonképpen „ajándékba kapta” a vb-részvételt, mert míg más együtteseknek ehhez selejtezőket kellett megnyerniük, addig a magyaroknak elég volt a tavaly nyári, hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságon egy csoportmérkőzésen győzniük.

Meg kellett és meg kell értetnünk a játékosokkal, hogy bár nem biztos, hogy ott van a helyünk a vb-n, élnünk kell a lehetőséggel” – jelentette ki Szalai László, s a feladat nehézségét érzékeltetve bemutatta a transfermarkt.de adatai alapján összeállított listát, amely szerint a magyar válogatott értéke 1,43 millió, míg a brazilé 38,55 millió euró.

A magyar válogatott New Plymouth városában játssza majd csoportmeccseit, elsőként június elsején a Koreai NDK-val, majd három nappal később Brazíliával, végül június 7-én Afrika bajnokával. A hat csoportból az első kettő és a négy legjobb harmadik jut tovább, a nyolcaddöntőtől pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a vb. A döntőt június 20-án rendezik. A magyarok legutóbb a 2009-es, egyiptomi U20-as vb-n szerepeltek, akkor bronzérmet nyertek.

Szerbia a D csoportban kapott helyet, ahol Mexikó, Uruguay és Afrika képviselője lesz az ellenfele.

Az U20-as világbajnokság csoportbeosztása, A csoport: Új-Zéland, Ukrajna, Egyesült Államok, Mianmar. B csoport: Argentína, Panama, Afrika 3, Ausztria. C csoport: Katar, Kolumbia, Portugália, Afrika 4. D csoport: Mexikó, Afrika 2, Uruguay, Szerbia. E csoport: Afrika 1, Brazília, Koreai NDK, Magyarország. F csoport: Németország, Fidzsi-szigetek, Üzbegisztán, Honduras.