2024. augusztus 4., vasárnap
ADA

Gálamérkőzésekkel zárul a II. Fausto-liga

Vasárnap három gálamérkőzéssel és a díjátadóval zárul az adai önkormányzat és Ada Község Sport- és Testnevelési Központja által másodízben megrendezett községi kispályás amatőr focibajnokság, a Fausto-liga, amelynek küzdelmeiben 19 csapat vett részt. Mivel a 18 mérkőzésből 17-et megnyerő CDK Logistik M&M Transport már korábban bebiztosította az első helyet, és ezzel megvédte tavalyi címét, a szervezők úgy döntöttek, hogy egy gálával zárják a bajnokságot.

Az I. Fausto-liga végén erre nem mutatkozott igény, mivel a bajnoki cím sorsa az utolsó fordulóban dőlt el, most azonban ezzel a gálával igyekszünk minden csapat és csapattag számára emlékezetessé tenni az idényt. A dobogós csapatok még egyszer pályára lépnek, ellenfeleik pedig a ligaválogatottak lesznek, amelyekbe a 4–19. helyen végzett együttesek két játékost nevezhettek. Ez azt is jelenti, hogy a ligaválogatottba nem feltétlenül csak a legjobbakat delegálhatták, hanem dönthettek úgy is, hogy azt a személyt nevezik, aki a legtöbbet tett az együttesért, a legtöbb energiát fektette a csapattagok mozgósításába – mondta Körtvélyesi Tícián, Ada Község Sport- és Testnevelési Központjának igazgatója, aki hozzátette, nagyon sokan érdeklődnek már a folytatás, a III. Fausto-liga iránt, amely a tervek szerint márciusban kezdődik.

A vasárnapi program (sportcsarnok): Fausto Devils (bronzérmes csapat)–Ligaválogatott C (15 óra), Pepsy (ezüstérmes együttes)–Ligaválogatott B (15.50), CDK Logistik M&M Transport (a Fausto-liga győztese)–Ligaválogatott A (16.40). A belépés ingyenes.

A díjátadás a Park Hotelben 18 órakor kezdődik.