2024. augusztus 4., vasárnap
SZENTTAMÁS

Feljutási ambíciók a tavaszi idényben

A Mladost-Radost az Újvidéki Körzeti Liga második helyéről folytatja a bajnokságot

Az ötvenes évek közepén két helyszínen, a kiseredei és a rajcsúri pályán rúgták a bőrt Szenttamáson. 1957–58-ban aztán a községi vezetés nyomására egyesült a Napredak és a Bácska, s 2006-ban, közel 50 év után ismét gurult a pöttyös a rajcsúri pályán, miután a Tóth házaspár, János és Katalin ajánlatára, valamint Mile Bošnjak, Rade Bojović és Rencsár Dezső támogatásával meg-, illetve újraalakult az ottani klub, ezúttal Mladost-Radost névvel. A csapat bekapcsolódott a Verbász–Szenttamás–Becse Községközi Ligába, ahol többnyire közepes eredményeket ért el.

A 2013/2014-es idényben aztán a liga összetétele egyesült a Zsablya–Titel Ligával, amelyben a szenttamásiak már a második helyet szerezték meg (25 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség, 132 rúgott és 26 kapott gól,78 bajnoki pont), s ezzel feljutottak a magasabb rangfokozatba, az Újvidéki Körzeti Ligába.

A 2014/2015-ös bajnokság őszi szezonjában az Újvidéki Körzeti Liga második helyén végzett a szenttamási Mladost-Radost Labdarúgóklub, amely a tizenöt lejátszott mérkőzésből tizenegyet megnyert, háromszor döntetlenre mérkőzött, s csak egyetlen alkalommal hagyták el a pályát vesztesként, méghozzá az éllovas Becse otthonában, ahol 1:0-ra kaptak ki. Ilyen eredmények után a község sportszövetsége a 2014-es esztendő legjobb szenttamási csapatának kiáltotta ki a focistákat, akik január 31-én már elkezdték a felkészülést a tavaszi folytatásra.

A névsorolvasáson 22 labdarúgó jelentkezett Boro Abramušić edzőnél. Az egyesületből Borislav Ikrašević, Kirti Zoltán, Bata Nathaniel és a Gubaš testvérek távoztak, helyükre pedig több erősítés is érkezett, de az újak névsorát még véglegesíteni kell. Egy biztos: a csapat a tavaszi idényben is folytatni akarja sikersorozatát, s kiderül, vajon feljuthat-e zsinórban másodszor is.