2024. augusztus 4., vasárnap

Labdarúgás – U20-as VB: Kezdésnek fölényes magyar siker

A magyar labdarúgó-válogatott fölényes győzelemmel kezdte meg szereplését az Új-Zélandon zajló U20-as világbajnokságon, Bernd Storck szövetségi kapitány együttese Észak-Korea ellen ért el 5:1-es sikert az E csoport 1. fordulójában. A magyar csapat bő negyedóra elteltével szerzett vezetést Mervó Bence góljával, amire az észak-koreai együttes az első félóra végeztével még válaszolni tudott, ám a szünetre már előnnyel mehetett Magyarország, Kalmár Zsolt fejese után 2:1 állt ugyanis az eredményjelzőn. A második játékrészben még magasabb fokozatra kapcsoltak a magyarok, Mervó a végéig még két gólt lőtt, ezzel mesterhármast ért el, illetve betalált Forgács Dávid is.

Nagyon fontos volt az első mérkőzés, hiszen bár jól sikerült a felkészülésünk és a felkészülési mérkőzéseink is, itt tudtunk meggyőződni arról, hol tart valójában a csapat. Örülök, hogy sikerült bizonyítanunk, hogy a nemzetközi mezőnyben is tudunk nagyszerűen és eredményesen futballozni” – nyilatkozta Storck a lefújás után az mlsz.hu-nak.

A magyar válogatott U20-as vb-története során most rúgta a legtöbb gólt egy mérkőzésen, a legnagyobb különbségű győzelmét korábban a bronzéremmel zárt 2009-es egyiptomi tornán aratta, amikor az Egervári Sándor irányította gárda a csoportkörben 4:0-ra nyert Dél-Afrika ellen.

A magyar csapatra a csoportkörben még két ellenfél vár: csütörtök 9.00-kor Brazília, vasárnap 7.00-kor pedig Nigéria lesz az ellenfél. Az első forduló másik meccsén Brazília egyébként 4:2-re legyőzte Nigériát.