2024. augusztus 3., szombat
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Casillas megdöntheti Xavi rekordját

A címvédő Barcelona a négyszeres aranylabdás Lionel Messi nélkül fogadja a Bayer Leverkusent a Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójának MAI játéknapján.

„Mindig szomorú vagyok, ha egy játékos megsérül, s ha Messiről van szó, akkor még inkább, hiszen nagyon fontos szerepet tölt be a csapatban” – nyilatkozta a katalán együttes vezetőedzője, Luis Enrique a Las Palmas elleni bajnokin megsérült argentin támadóról. Messi térdében elszakadt egy szalag, emiatt várhatóan hét-nyolc hetes kényszerpihenő vár rá. „Egy sérülésnél mindig rendkívül fontos a csapategység. Egy csapat vagyunk, és közösen fogjuk átvészelni ezt az időszakot” – tette hozzá Enrique. Az E csoport másik találkozóján a selejtező harmadik körében a Videotont és a Partizant búcsúztató fehérorosz BATE Boriszov a Romát fogadja.

A G csoportban a Porto kapusa, Iker Casillas új csúcsot állíthat fel a Chelsea elleni hazai találkozón. Amennyiben a Real Madrid korábbi hálóőre véd majd a portugál csapatban, úgy 152. alkalommal lép pályára a Bajnokok Ligájában, ezzel megdönti a Barcelonából nyáron eligazolt Xavi rekordját. Ezt éppen a José Mourinho vezette londoni együttes ellen teheti meg, a portugál tréner 2010 és 2013 között volt a világ- és Európa-bajnok Casillas edzője a spanyol fővárosban. Ekkor kezdődött az a folyamat, amelynek eredményeképpen megrendült az addig vitathatatlanul első számú kapusnak számító Casillas pozíciója, és végül a Portóba távozásához vezetett. A négyes másik mérkőzésén a Makkabi Tel-Aviv a Dinamo Kijevet látja vendégül.

Az F csoport küzdelmeiben a Bayern München a Dinamo Zagrebet, míg az Arsenal az Olimpiakoszt fogadja, a H jelű négyesben a Lyon a Valenciával, a Zenit pedig a Genttel találkozik.