2024. július 18., csütörtök
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Pácban a Vörös Ördögök!

Remekül kezdődött a Manchester United számára a dániai vendégszereplés. A København vendégeként a duplázni tudó Rasmus Højlundnak köszönhetően az első fél órában kétgólos előnyre tett szert. Fordulatot Marcus Rashford meggondolatlan szabálytalansága és kiállítása hozott a találkozóba, a dánok ugyanis a tíz perccel meghosszabbított első félidő vége előtt kiegyenlítettek. Az egyébként is feszült légkört még egy palesztin zászlót lengető szurkolónak a pályára rohanása is tovább fokozta. A második játékrészben a megfogyatkozott vendégek Bruno Fernandes büntetőjével ismételten megszerezték a vezetést, csakhogy a koppenhágai csapat a találkozó hajrájában négy perc alatt megfordította a mérkőzést, így végül hazai győzelemmel zárult az izgalmas összecsapás. A csoport másik találkozóján a Bayern München Harry Kane-nek a mérkőzés végén lőtt két találatával legyőzte a Galatasrayt. A csoport érdekessége, hogy négy fordulót követően a Manchester United a sereghajtó, a bajorok viszont bebiztosították helyüket a tavaszi folytatásra.

A B csoportban az Arsenal magabiztos győzelmet aratott a Sevilla felett. Mivel a PSV minimális arányban legyőzte a Lenst, ebben a kvartettben a spanyol csapat helyzete, bár nehéz, még nem reménytelen.

A C csoportban a Napoli meglepetésre hazai pályán csak egy pontot szerzett az Union Berlinnel szemben, a Real Madrid pedig, bár nehezen lendült bele a találkozóba – az első percekben a portugálok büntetőt rúghattak –, végül magabiztos győzelmet aratott a Braga felett, így a királyi gárda készülhet a sorozat nyolcaddöntőjére. Ugyanezt a D csoportban elmondhatja a Real Sociedad és az Inter is.

Eredmények, A csoport: Bayern München–Galatasaray 2:1, København–Manchester United 4:3. A sorrend: Bayern München 12, København és Galatasaray 4, Manchester United 3 pont. B csoport: Arsenal–Sevilla 2:0, PSV–Lens 1:0. A sorrend: Arsenal 9, PSV és Lens 5, Sevilla 2 pont. C csoport: Real Madrid–Braga 3:0, Napoli–Union Berlin 1:1. A sorrend: Real Madrid 12, Napoli 7, Braga 3, Union Berlin 1 pont. D csoport: Real Sociedad–Benfica 3:1, Salzburg–Inter 0:1. A sorrend: Real Sociedad és Inter 10, Salzburg 3, Benfica 0 pont.

Ancelotti–Ferguson 116:115

A BL negyedik csoportköre után már hat csapat biztosította helyét a legjobb 16 között, így a Real Madrid, amely ezzel a legtöbbször jutott el az egyenes kieséses szakaszba az első számú európai klubsorozat történetében. A spanyol királyi klub mérlege egyedüliként maradt százszázalékos, merthogy kivétel nélkül mind a 32 alkalommal sikerrel vette a BL csoportkörös alapszakaszát. A Braga elleni siker azt is jelentette, hogy olasz vezetőedzője, Carlo Ancelotti megelőzte az annak idején a Manchester Uniteddel diadalt diadalra halmozó skót Alex Fergusont. Ő lett a BL, illetve elődje, a BEK históriájában a legtöbb győzelmet aratott szakvezető. Ancelotti jelenleg 116:115-re „vezet” Fergusonnal szemben.

A Manchester Unitednek nem megy ebben az idényben: az angol együttes szerda este először kapott ki úgy BL-meccsen, hogy két góllal is vezetett. A már továbbjutottak számát gyarapító Bayern München tovább javította BL-mérlegét: sorozatban 17. győzelmét aratta csoportmérkőzésen, és immár 38 találkozó óta veretlen a csoportkörben.

Letartóztatott németek Nápolyban

Tizenegy német szurkolót tartóztattak le Nápolyban, akik az Union Berlin szerda esti Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésére érkeztek, majd komoly összetűzésbe keveredtek a helyi rendőrséggel. A német drukkerek füstbombákkal és petárdákkal dobálóztak, és több utcát is eltorlaszoltak a városközpontban, emellett felborították a szemeteseket és megrongálták a boltokat is. A berlini klub korábban arra kérte a szurkolókat, hogy a Maradona Stadionon kívül ne viseljék a klubszíneket, és bizonyos helyeket kerüljenek el.

Márciusban a Nápoly és az Eintracht találkozója kapcsán törtek ki zavargások a szurkolók körében, akik a vendégdrukkerek eltiltása ellenére érkeztek a városba. (MTI/dpa)

Nyitókép: Marcus Rushfordnak közvetlen piros lapot mutatott fel a játékvezető, majd kikapott a csapata (Fotó: Beta/AP)