2024. július 18., csütörtök

A Vojvodinával sem bírt a TSC

SZUPERLIGA

Topolya: TSC–Vojvodina 1:2 (1:2)

TSC Aréna, 2500 néző, vezette: Stеfanović (Belgrád). Góllövők: Ćirković az 1., ill. Radulović a 19. és a 29. percben.

TSC: Simić, Antonić (Đakovac), Čalušić, Ćirković (Mircsevszki), Cvеtković, Jovanović, Pantović (Krstić), Pеtrović (Sós), Radin, Stojić, Vulić (Milovanović).

Vojvodina: Carеvić, Bjеković, Crnomarković, Giorbеlidzе, Malbašić (N. Campbell), Milosavljеvić, Radulović (Miletić), Rosić, Matеus (Nikolić), Zukić (Kajević), Vukanović (Ivanović).

Az újvidéki Vojvodina győzelmével ért véget a vajdasági rangadó, pedig a TSC már félpercnyi játék után vezetéshez jutott. A vendégek kapusa, Carević rossz átadását követően Jovanović Cvetkovićhoz passzolt, ő pedig a bal oldalon érkező Ćirković elé tálalta a labdát, aki hat méterről a kapuba fejelte. A kapott gól után azonban a vendégek gyorsan rendezték a soraikat: a 19. percben Radulović pazar, ballábas lövésével egyenlített. Tíz perccel később egy jobb oldali beadásnál Simić kapus szerencsétlenül éppen középre ütötte ki a labdát, ismét az egyenlítő gól szerzője volt eredményes, tizenhárom méterről a kapu bal sarkát lőtte ki. A második félidőben a TSC próbálkozott: a csereként beállt Milovanović a 70. percben kiváló labdát kapott Đakovactól, a TSC középpályása azonban a kapufát találta telibe. Végül Đakovac, majd Stojić került helyzetbe, de egyik lehetőséget sem sikerült gólra váltani. A TSC továbbra is a harmadik helyen áll 26 ponttal, de már csak négy pont az előnye a negyedik helyezett Vojvodinával szemben.

A 15. fordulóból: TSC–Vojvodina 1:2, Partizan–Čukarički 2:1, Javor–Spartacus 2:0. Az élcsoport: Partizan 40, Crvena zvezda 34, TSC 26, Vojvodina 22 pont stb.

TISZA MENTI LIGA

Orom: Šampion–Sloga 0:0

Oromi pálya, 20 néző, vezette: Ateljević (Martonos).

Šampion: Toldi, Kovács, Misini (Virág), Tovilović, Sa. Stojičić (Skenderović Hadnagy), Móra (Kádár), Dulo, Joó (Milošević), Karajčić (Krajnović), Sl. Stojičić, Malagurski.

Sloga: Deák, Đukić, Vasin, Nikočev, Keszég, O. Jolić, Sturc Z., Bajić, P. Jolić (Lukić), Sturc G., Čavić.

Igazi pörgős, nagy iramú bajnoki mérkőzést játszott a két csapat, csak a gólok hiányoztak. Az első félidőben a hazaiak gyors szélsője, Dulo kétszer is betalálhatott volna, ám Deák mindkét próbálkozását bravúrral hárította. A szünet után sorozatban jöttek az újabb oromi lehetőségek, a Šampion játékosai azonban rendre pontatlannak bizonyultak, ami a végén majdnem megbosszulta magát: a 86. percben ugyanis egy jobb oldali beívelés után Lukić került helyzetbe, ám öt méterről a hazai kapusba lőtte a labdát.

Podolkány: Hajduk–Tisza 4:1 (0:1)

Hajduk-pálya, 30 néző, vezette: Ignjatov (Törökkanizsa). Góllövők: Bodroža a 47., Banjac a 68., Horváth M. a 80. és Jevtić a 87., illetve Fodor a 38. percben.

Hajduk: D. Radaković, Kovács, Bodroža, Horváth A., Muhi, Banjac, Hajder (Onjin), Fejős, Bilić (Jevtić), Horváth M., Bosnyák.

Tisza: Radić, Krnić, Koldan, Ilić, Kebić, Mojsin, Važić, Đukić, Zombori, Fodor (Maletin), Kocsis.

A vendégek ugyan megszerezték a vezetést, a folytatásban viszont a hazaiak jóval eredményesebbek voltak, négy gólt lőttek, és magabiztos győzelmet arattak. 

Szanád: Jadran–Tornyos 2:1(1:1)

Jadran-pálya, 30 néző, vezette: Popov (Törökkanizsa). Góllövők: Ognjenović a 23. és Knežević a 62., illetve Nikolić a 31. percben.

Jadran: Josipović, Popović, Lupšić, Bebek, Višnjić, Ognjenović, Knežević, Stanić, Rankov, Đurđev, Tatić.

Tornyos: Szokola, Tóth Ádám Lehel, Homolya, Barna, Nikolić, Bálint, Nagy B. (Tóth Ádám Levente), Nagy E. (Breitenbach), Kőrösi (Fejős), Zubrecki, Doszkocs (Vajda).

Kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a hazaiak a 23. percben jutottak vezetéshez, ám a vendégek hamar egalizáltak is. A tornyosiak Tóth Ádám Lehel kiállítása révén már a 25. percben tíz emberre fogyatkoztak, ennek ellenére lépést tudtak tartani a hazaiakkal. A szanádiak fölénye inkább a második félidőben domborodott ki, és Knežević találatával nyerni is tudtak. 

 

Oroszlámos: Slavija–Bácska 2:0 (1:0)

Slavija-pálya, 50 néző, vezette: Popov (Törökkanizsa). Góllövők: M. Simendić (öngól) a 26. és Keča a 89. percben.

Slavija: Badrljica, Remete, Đerić, Kijac, Keča, Biščević, Ágoston, Slavković (Barbat), Huszák J., Huszák I., Belančić.

Bácska: S. Cucić, Világos, Sötét, Kuburić (Preda), V. Simendić, Mitrović (Stepančev), Kurtešanin, M. Simendić, Krizsán (Ćurčić), Anđelković (Vlanikolin), Bikicki (Parabucki).

A Slavija megszakította a Bácska veretlenségi sorozatát. A vezetés megszerzéséhez ugyan M. Simendić öngólja kellett, a folytatásban viszont a bánátiaknak sikerült bebiztosítaniuk a győzelmet.

 

Törökkanizsa: Obilić–Horgos 3:0 (1:0)

Obilić-pálya, 80 néző, vezette: Zrim (Törökkanizsa). Góllövők: Golić a 38., Spahić (11-esből) az 55. és a 61. percben.

Obilić: Panić, Grujin, Vučević, Kozić, Stojkov, Sarapa (Ilijin), Radulović (Sivački), Golić, Spahić (Lagundžin), Božanin (Petrović), Živkov.

Horgos: Bende, Gyalus, Baté, Fehér, Makra D., Veselinov, Szalma (Sanislo), Kurfis (Böröc), Radić, Kószó (Makra I.), Pónusz.

A hazaiak már az első találatukat megelőzően büntetőhöz jutottak, Bende a tizenegyest még hárította, ám a kipattanóra Golić érkezett jó ütemben, aki nem hibázott. A második tizenegyes már egyből összejött a törökkanizsaiaknak, Spahić értékesítette magabiztosan, majd a 3:0-s végeredményt is ő állította be a második félidőben.

Magyarmajdány: Tromeđa–Graničar 0:4 (0:0)

Tromeđa-pálya, 20 néző, vezette: Ateljević (Magyarkanizsa). Góllövők: Ivanov a 48., Kis az 50. és Malenić az 56. és a 60. percben.

Tromeđa: Sass, Papp, Lakatos, Bálint, Fehér V. (Horvát Kátai), Farkas, Telecski, Homolya (Mihók Kucora), Cvejić (Vass B.), Hatalák (Vass E.), Fehér E. (Dimović).

Graničar: Szecsei, Jevtić (Kalmár), Uverić (Popov), Grozdanović (Žižić), Kobleher, Perišić, Fülöp, Popović, Ivanov, Malenić, Kis.

A gól nélküli első félidőt követően a másodikban a Graničar egyértelműen jobb volt a hazaiaknál.

11. forduló: Hajduk–Tisza 4:1, Jadran–Tornyos 2:1, Slavija–Bácska 2:0, Obilić–Horgos 3:0, Tromeđa–Graničar 0:4, Šampion–Sloga 0:0. A Potisje szabad volt.

A következő forduló (november 18-án és 19-én): Graničar–Šampion, Horgos–Tromeđa, Bácska–Obilić, Tornyos–Slavija, Tisza–Jadran, Potisje–Hajduk. A Sloga szabad.

 

SZABADKAI VÁROSI LIGA

Csantavér: Csantavér–Mala Bosna 2:2 (2:1)

Csantavéri sportközpont, 150 néző, vezette: Mrđenović. Góllövők: Sinkovits a 18. és Homolya a 30., illetve Lazić a 7. és Tumbas a 70. percben.

Csantavér: Deák, Gubik, Curnovics, Homolya (Rusák), Kelemen (Szabó), Perović, Prole, Jurcsek, Bózsity, Petrity (Triznya) Sinkovits.

Mala Bosna: Drčić, Vuković (Babićković), Stanar (Knežević), Lazić, Crvenković (Stjepanović), Tumbas, Selak, Franović (Nimčević), Hubert (Babić), Tikvicki, Ivošević.

A forduló rangadóját a vendégcsapat kezdte jobban, egy szabadrúgás utáni kavarodásból meg is szerezték a vezetést. A gól után a hazaiak átvették a kezdeményezést, és több helyzetet alakítottak ki, amiből előbb Sinkovits egy higgadt megoldás után gurított a kapuba, majd pedig Homolya egy az egyben ment a kapusra, s helyzetét gólra váltotta. A szünet után tovább folytatódtak a csantavéri támadások, de ahogy az lenni szokott, a rengeteg kihagyott helyzet megbosszulta magát, és a 70. percben egy szabadrúgást követően egyenlített a vendégcsapat. A maradék időben a Csantavér odaszögezte a remekül védekező Mala Bosnát a saját kapujához, de vagy a támadók hibáztak, vagy pedig a vendégkapus védett bravúrral, így maradt a pontosztozkodás.

11. forduló: Palics–Hajduk 2:5, Prozivka–Bikovo 3:2, Solid–Elektrovojvodina 1:1, Kelebijska šuma–Lokomotiva 3:4, Csantavér–Mala Bosna 2:2. A Žednik szabad volt.