2024. július 18., csütörtök

Minden sorozat megszakad egyszer

Ötvenegy veretlenül megvívott mérkőzés után véget ért a Leverkusen nem mindennapi sorozata. A dublini Európa-liga-döntőben kezdettől fogva az Atalanta tűnt a szervezettebb csapatnak, a német gárda játékosai nem igazán találták a helyüket a pályán, s nem ízlett nekik az olaszok letámadása. Az este hőse a nigériai válogatott Ademola Lookman volt, aki szűk fél óra alatt két góllal terhelte meg a Leverkusen hálóját.

Az idény során most került tizenharmadszor hátrányba a német bajnok, és a szurkolói abban bíztak, hogy a második játékrészben a korábbiakhoz hasonlóan Xabi Alonso tanítványai ezúttal is ledolgozzák hátrányukat. Szerda este azonban az ellenfél erre esélyt sem adott. Az Atalanta a második félidőben is fegyelmezetten játszott, a németek nem tudtak komolyabb gólszerzési lehetőséget kidolgozni, ráadásul a hajrához közeledve egy ellentámadás során Lookman harmadszor is betalált. Az eredmény a hármas sípszóig már nem változott, így az olasz csapat a története legnagyobb sikerét érte el a második számú európai kupa elhódításával.
Eredmény, a döntő: Atalanta–Leverkusen 3:0.

TÁVOZIK A BOLOGNA VEZETŐEDZŐJE
A Bologna csütörtöki közleménye szerint távozik posztjáról a csapat vezetőedzője, Thiago Motta nem hosszabbítja meg lejáró szerződését. A brazil születésű tréner két évig irányította az együttest, a Bologna a Serie A zárófordulója előtt a harmadik helyen áll, és a következő kiírásban története során először a Bajnokok Ligájában szerepelhet. Thiago Motta sajtóhírek szerint hamarosan aláír a Juventushoz, ahol a menesztett Massimiliano Allegri utódja lesz.

 

Nyitókép: Az Atalanta esélyt sem adott a Leverkusennek (Fotó: Beta/AP)