2024. július 18., csütörtök

Kiütéses győzelemmel zárt a TSC

A TSC a Napredak felett aratott hatgólos diadallal zárta a Szuperliga idei kiírását. Az már korábban eldőlt, hogy a topolyai alakulat a harmadik helyen végez a bajnokságban, sőt a Crvena zvezda szerdai kupagyőzelmével az is biztossá vált, hogy a vajdaságiak az Európa-liga selejtezőjének utolsó fordulójában szállnak be a nemzetközi küzdelmekbe. Győzelem esetén a TSC az Európa-liga, vereség esetén pedig a Konferencia Liga csoportkörében szerepel az európai kupaporond soron következő idényében. Az El selejtezőjében Žarko Lazetićék ellenfele az Ajax, Braga, LASK, Molde, Başakşehir, Midtjylland, Union St. Gilloise, Plzeň, Ludogorec, Sparta Praha és a Malmö közül kerül ki.

A Szuperliga utolsó fordulójának többi mérkőzését a hétvégén játsszák.

Topolya: TSC–Napredak 6:0 (2:0)
TSC Aréna, 2200 néző, vezette: Stamenković (Belgrád). Góllövők: Ćirković a 6. és a 78., Stanić a 42. és az 53., Pantović az 58. és Sós a 80. percben.
TSC: Ilić, Vlalukin, Stojić (Popović), Krstić, Petrović (Sós (Jovanović), Milosavljević, Vulić (Pejić), Đakovac, Pantović (Rakonjac), Stanić, Ćirković.
Napredak: Balević, Tomić, Miladinović, Gajić, Blagojević, Jović, Sadiković, Marjanović, Bastajić, Stanojlović, Skočajić (Stanković).

RANIERI VERESÉGGEL BÚCSÚZOTT
A héten bejelentette visszavonulását Claudio Ranieri, a Cagliari vezetőedzője. Utolsó bajnokiján csütörtök este hazai pályán a Fiorentina ellen vezette tanítványait. A találkozó maga rendkívül fordulatos volt. A szünetre még a vendégek mehettek előnnyel, de a folytatásban a Cagliari játékosai megfordították a mérkőzést. A firenzeiek azonban nem adták fel, a rendes játékidő utolsó perceiben egy kapu előtti kavarodásból kiegyenlítettek, majd az érthetetlenül hosszúvá váló bírói ráadás 12. percében egy büntető értékesítésével a győzelmet is kiharcolták.
Olasz bajnokság, a 38. fordulóból: Cagliari–Fiorentina 2:3. Az élcsoport: Inter 93, Milan 74, Bologna és Juventus 68 pont stb.

A BARCELONA MENESZTETTE XAVIT
A Barcelona vezetősége menesztette Xavit, a katalánok döntése azért váratlan, mert csupán néhány hete erősítették meg vezetőedzői pozíciójában az együttes korábbi legendás játékosát. Xavi január végén, a Villarrealtól elszenvedett hazai vereséget követően jelentette be, hogy az idény végén távozik posztjáról, április végén azonban a klub a spanyol hírügynökségnek jelezte, hogy a 44 éves tréner mégis kitölti a jövő nyárig szóló szerződését. A spanyol lapok már azt is tudni vélik, hogy a címvédőként a bajnokságban már biztosan második Barca hétfőn bejelenti az új vezetőedzőt, a német Hansi Flicket.