2024. július 18., csütörtök

Xavi győzelemmel búcsúzott

Hosszabb huzavona után biztossá vált, hogy Xavi, a Barcelona vezetőedzője az idény végén távozik a katalán klubtól. Az utolsó bajnokin az ezüstérmes csapat Sevillában vendégszerepelt. A találkozónak a presztízsen és azon túl, hogy a pályaválasztó a 13. vagy a 14. helyen zár, nem volt tétje. Az első negyedóra végén a vendégek Robert Lewandowski szemfülességének köszönhetően kerültek előnybe. Nem sokáig örülhettek azonban, mert Juszef en-Nesziri egy szép támadás révén kiegyenlített. A szünet után egyértelművé vált a Barca fölénye, Fermín López egyórányi játék után megszerezte a vendégek győztes találatát.
Spanyol bajnokság, a 38. (utolsó) fordulóból: Sevilla–Barcelona 1:2.

KIESETT A FROSINONE
Az első félidei gólváltást követően nem mindennapi módon, M’Baye Niang 93. percben született találatával győzte le az Empoli a Romát, és ezzel bebiztosította élvonalbeli tagságát. A Frosinone–Udinese kiesési rangadót Keinan Davisnek a hajrában szerzett találata döntötte el a vendégek javára. Az élvonaltól így a Frosinonénak kellett búcsút vennie. Szórakoztatóan indult a Verona–Inter összecsapás, az első félidőben mindkét csapat két-két alkalommal talált be az ellenfél kapujába. A szünet után visszavettek a tempóból a játékosok, és az eredmény már nem változott. Az Atalanta hazai pályán magabiztos győzelmet aratott a Torino felett, és már a negyedik helyre lépett fel, sőt amennyiben vasárnap legyőzi a Fiorentinát, a bronzérmet is megszerezheti.

Olasz bajnokság, a 38. (utolsó) fordulóból: Atalanta–Torino 3:0, Empoli–Roma 2:1, Frosinone–Udinese 0:1, Lazio–Sassuolo 1:1, Napoli–Lecce 0:0, Verona–Inter 2:2.

GULÁCSI MÉG MARAD
Gulácsi Péter hétfőn 2026. június végéig meghosszabbította szerződését a Leipziggal. A magyar válogatott kapus eddigi kontraktusa jövő nyárig volt érvényes. A 34 éves hálóőr 2015 óta a lipcsei csapat játékosa, eddig 302 tétmérkőzésen szerepelt. A Leipzig a német bajnokságot idén a negyedik helyen zárta, így a következő szezonban a Bajnokok Ligájában szerepelhet.

 

Gulácsi a családjával együtt nagyon jól érzi magát Lipcsében (Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach)

Gulácsi a családjával együtt nagyon jól érzi magát Lipcsében (Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach)

„Nagy vágyam volt a szerződéshosszabbítás. Nagyon különleges az út, amelyen az egyesülettel együtt 2015 óta járunk. Nagy sikereket is ünnepelhettem a Leipziggal, mint például a németkupa-győzelmeket és a szuperkupa-győzelmet, de a nehéz időkben is mindig éreztem a klub és az itteni emberek támogatását. A célom az, hogy a szurkolók támogatásával folytassuk közös sikertörténetünket” – nyilatkozta a Leipzig honlapjának Gulácsi. A játékos hozzátette, úgy érzi, még van néhány igazán jó éve és vannak céljai.

„Az előző szezonban is láthattuk, hogy milyen potenciál rejlik ebben a csapatban ezzel az edzői stábbal, és az egész klubban. Nagyon várom az új idényt. Számomra a szerződéshosszabbítás nemcsak sportszakmai, hanem szívből jövő döntés is volt” – fogalmazott a kapus.

Nyitókép: Xavi utoljára kísérhette le a Barcelona játékosait a pályáról (Beta/AP)