2024. június 28., péntek
LABDARÚGÓ-EURÓPA-BAJNOKSÁG, C CSOPORT

Döntetlenek csoportja

Az utolsó fordulóig sok kérdés maradt nyitva és számos forgatókönyv lehetséges a szerbekkel felálló C kvartettben, miután a második játéknap második találkozóján, a Dánia–Anglia összecsapáson, vagyis négyből a harmadik csoportmérkőzésen is pontosztozkodásra került sor. A meccs favoritjai az angolok voltak, akik Szerbia legyőzése után most a garantált továbbjutásért léptek pályára, és jól is kezdték a munkájukat, hiszen már a 18. percben vezetést szereztek: a jobb szélen Walker ért el egy első látásra befuthatatlan labdát, illetve a védők miatt szinte megszerezhetetlen labdát, a Manchester City bekkje pedig azzal a lendülettel a tizenhatosba tört, és miután középre adott passzát a dán védelem nem tudta tisztázni, az eljutott a hosszú oldalon váró Kane-hez, aki a bal alsóba lőtt. Negyedórán át tartott mindösszesen az angol vezetés, az eredményjelző szépségdíjas találat révén változott: egy angol labdavesztést követően Hjulmandhoz került a játékszer, aki kis igazítás után bőven a tizenhatoson kívülről, közel harminc méterről vállalkozott lövésre, erőteljes, hajszálpontos lökete pedig a bal alsóba száguldott, ahol a kapufától vágódott a hálóba, Pickford hiába vetődött nagyot. A második félidőben nagyjából kiegyenlített mezőnyjáték zajlott, amelynek során az angol kapus, illetve kollégája, Schmeichel tudását is próbára tették, Foden egyszer a kapufát is eltalálta, de a végeredmény maradt az igazságos döntetlen.

Frankfurt: Dánia–Anglia 1:1 (1:1)

Deutsche Bank Aréna, 46 177 néző, vezette: Dias (portugál). Gólszerzők: Hjulmand a 34., illetve Kane a 18. percben.

Dánia: Schmeichel, Vestergaard, Christensen, Andersen, Kristiansen (Bah), Højbjerg, Hjulmand (Nørgaard), Mæhle, Eriksen (Skov Olsen), Wind (Damsgaard), Højlund (Poulsen).

Anglia: Pickford, Trippier, Guéhi, Stones, Walker, Rice, Alexander-Arnold (Gallagher), Foden (Bowen), Bellingham, Saka (Eze), Kane (Watkins). 

A csoport állása:

1. Anglia         2          1          1          0          2:1       4

2. Dánia          2          0          2          0          2:2       2

3. Szlovénia    2          0          2          0          2:2       2

4. Szerbia       2          0          1          1          1:2       1

Nyitókép: Morten Hjulmand közel harminc méterről engedte el hajszálpontos lövését (Beta/AP)