2024. augusztus 28., szerda
LABDARÚGÁS – TSC

Nehéz, de nem lehetetlen küldetés

Holnap este eldől, melyik európai kupasorozatban folytatja szereplését a TSC, Dean Klafurić együttese 21 órakor hazai pályán fogadja a tel-avivi Makkabit az Európa-liga rájátszásának visszavágóján. A topolyai gárda nincs irigylésre méltó helyzetben, a szombathelyi első találkozón elszenvedett 3:0-s vereség után legalább néggyel kellene győznie Žarko Lazetićék ellen, különben a Konferencia Ligában folytatja a nemzetközi szezont.

A mérkőzést megelőző sajtótájékozón Klafurić a jelentős hátrány ellenére is pozitívan nyiltakozott.

– Örülünk, hogy itthon lépünk pályára. Reméljük, ezúttal teljes csapattal játszhatunk végig. A hátrány ellenére nem adjuk fel, mindent megteszünk a siker érdekében, igyekszünk meglepni őket. A keretünk a kiállítások miatt nem teljes, ráadásul Saša Jovanović és Miloš Vulić is kidőlt, rájuk sajnos nem szmíthatunk. A többiek ugyanakkor maradéktalanul betöltik ezeket a helyeket, mi csak nyerhetünk ezen a találkozón, nincs mit veszítenünk. Ebben a szellemiségben lépünk pályára holnap – mondta Klafuric.

A jétkosok közül Milan Radin taglalta a soron következő összecsapást: – Nehéz mérkőzés vár ránk, de nem feltartott kézzel vonulunk majd pályára. A szurkoló támogatása ezúttal még többet számít majd, reméljük ugyanúgy biztatnak majd bennünkt, mint Szombathelyen. Az első meccsen láttuk, hogy kilenc emberrel is felvehetjük velük a kesztyűt, nem akarunk alárendelt szerepet játszani.

A holnap este 21 órakor esedékes találkozóra még lehet jegyet váltani – online a TSC honlapján, illetve 16 órától a TSC Aréna jegypénztárában.

Nyitókép: Erős Kincses Krisztina felvétele