2024. szeptember 27., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Gólínség Manchesterben

Elemzők szerint a Real Madrid mellett a Manchester City és az Inter a három legesélyesebb csapat a Bajnokok Ligája 2024–25-ös kiírásának megnyerésére. Nos, utóbbi két gárda manchesteri találkozója nem feltétlenül támasztotta alá ezt a vélekedést, igaz, a végső sikerre törő kluboknak nem feltétlenül szeptemberben kell csúcsformában lenniük. A mérkőzés nagy részében az angolok irányították a játékot, de nem igazán tudtak mit kezdeni az olasz csapat fegyelmezett védekezésével. Amikor mégis eljutottak lövésig, vagy célt tévesztettek, vagy Yann Sommer hárított. Az Inter időnként veszélyes ellentámadásokat vezetett, legközelebb Matteo Darmian állt a gólszerzéshez, de ígéretes lehetőségben érthetetlenül az ellenfélhez sarkalta a labdát.

Nem született gól a Bologna–Sahtar Donyeck találkozón, annak ellenére sem, hogy a vendégek már a 2. percben büntetőhöz jutottak, ám Heorhij Szudakov nem tudott élni a kínálkozó alkalommal. A folytatásban jobbára mezőnymunkával telt az összecsapás, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben.

A PSG–Girona mérkőzésen a párizsiak számos nagy helyzetet dolgoztak ki, ám Paulo Gazzaniga hatalmas bravúrokat bemutatva életben tudta tartani csapatát. Egészen az utolsó percekig, amikor Nuno Mendes éles szögből leadott, ártalmatlannak tűnő lövését lepkézte be.

A Celtic remek második félidei teljesítményének köszönhetően nagyarányú vereséget mért a pozsonyi Slovanra.

Az FC Bruges a hajráig egyenlő ellenfele tudott lenni az előző kiírás döntősének, a dortmundi Borussiának. Akkor azonban a csereként beállt Jamie Gitens rövid idő alatt két találatot szerezve megtörte a belgák ellenállását. Az utolsó percekben Serhou Guirassy állította be a végeredményt.

A prágai Sparta hazai pályán a vártnál jóval könnyebben győzte le a Salzburgot.

Eredmények: Bologna–Sahtar (D) 0:0, Sparta (P)–Salzburg 3:0, Celtic–Slovan (B) 5:1, FC Bruges–Borussia (D) 0:3, Manchester City–Inter 0:0, PSG–Girona 1:0.

Spanyol bajnokság, utólag lejátszott mérkőzés: Betis–Getafe 2:1

 

Nyitókép: A Celtic egyik legjobbjának, Kjogo Furuhasinak a gólja a Slovan ellen (Fotó: Beta/AP)