2024. október 2., szerda

Asztanában javítana a TSC

A TSC csütörtök este megkezdi szereplését a Konferencia Liga idei kiírásában, Jovan Damjanović együttese Almatiban az Asztana ellen lép pályára az alapszakasz első fordulójában. A kevésbé sikeres őszi rajt után a topolyai alakulat az utóbbi két fordulóban javított mérlegén a Szuperligában – a Novi Pazart 5:2-re, a Čukaričkit 2:1-re verték –, természetesen Kazahsztánban is a győzelem a cél.

Dean Klafurić leváltását követően Damjanovićnak ez az első nemzetközi meccse a bácskai alakulat élén, az európai kupaporondon ezidáig nyújtott teljesítménytől mindenki sokkal jobbat vár a folytatásban. A tel-avivi Makkabitól az Európa-liga rájátszásában elszenvedett két vereséget követően kinevezett szakember pozitívan értékeli a Szuperligában eddig látottakat, ami jó alap lehet a folytatáshoz.

Erős Kincses Krisztina felvétele

Erős Kincses Krisztina felvétele

– Felkészültünk, nagyon jól ismerjük az ellenfelet, remélem ezt a pályán is kamatoztatjuk majd. Az Asztana keretében van néhány játékos, aki megfordult a Szuperligában, Aleksa Amanović a Javorban, Geoffry Chinedou pedig a Radnički 1923 csapatánál játszott, de ezen felül természetesen nagyon sokat elemeztük a játékukat. Elsődleges célunk, hogy a saját játékunkat játsszuk, ne hagyjuk, hogy ránk erőltessék az akaratukat. Ideje megmutatnunk, hogy mire is vagyunk valójában képesek a nemzetközi porondon. Sokat számít, hogy az utóbbi időben két meccset is nyertünk, felívelő formában játszunk. Komoly csapatok ellen nyertünk, ezt az oldalunkat szeretnénk Almatiban is megmutatni – mondta Damjanović.

Mihajlo Banjac hasonlóan látja az esélyeiket, a középpályás szerint a TSC semmivel sem rosszabb csapat, mint az előző idényben, eddig jócskán elmaradtak a várkozásoktól, ám itt az ideje kiküszöbölni a csorbát.

 

Erős Kincses Krisztina felvétele

Erős Kincses Krisztina felvétele

– Úgy kell játszanunk, mint az utóbbi két találkozón és akkor nem lesz probléma. Jó csapatunk van, a kirakós részei csak összeállnak. Az utóbbi időben komoly változások történtek a csapatban, de lassacskán mindenki újra megtalálja a helyét. Az eddig nyújtottaktól komolyabb színvonalat képviselünk, amit korábban már megmutattunk. Ha a saját játékunkat játsszuk, s nem hagyjuk az ellenfél belezavarjon bennünket számunkra kellemetlen szituációkba, akkor nem lesz gond – tette hozzá Banjac.

Erős Kincses Krisztina felvétele

Erős Kincses Krisztina felvétele

A TSC kedden közel hétórás repülőút után a késő esti órákban érkezett meg Almatiba, ma este a háromórás időeltolódást kiheverve és a protokolláris sajtótájékoztatót követően a fiúk birtokba vették az Ortalik, azaz a Központi Stadion pályáját. A kulcsjátékosok közül egyedül Saša Jovanović maradt ki sérülés miatt a keretből, mindenki más bevethető. A mérkőzés csütörtökön közép-európai idő szerint 18.45-kor kezdődik, az Arena Premium 1 csatorna élőben közvetíti.

Nyitókép: Mihajlo Banjac (balról) és Jovan Damjanović (Fotó: Erős Kincses Krisztina felvétele)