2024. október 3., csütörtök

Vereség Kazahsztánban

Mintegy 2000 néző előtt elkezdődött az Asztana–TSC összecsapás. Mint utóbb megtudtuk, a biztonsági őrök itt nem örvendenek túl nagy tekintélynek, helyettük inkább rendőrök figyelnek a szurkolókra, ezért ez a (számunkra) szokatlanul tömeges mozgósítás.

Jovan Damjanović, a TSC vezetőedzője az Ilić, Petrović, Stevanović, Đorđević, Jovanović, Radin, Stanić, Đakovac, Ćirković, Pantović, Banjac összeállításnak szavazott bizalmat.

A csapat ebben a felállításban lépett pályára az elmúlt hétvégén a Čukarički ellen, akkor Ćirković és Banjac találataival 2:1-re nyert a gárda. Úgy tűnik, Damjanovićnak tetszett az akkori főpróba, reméljük az alakulat ma is hasonló sikerrel veszi az akadályt és megszerzi első győzelmét a Konferencia Ligában.

A TSC már az első támadásnál közel járt a gólszerzéshez, Stanić fejesét fogta Čondrić, majd a 6. percben Ćirković küldött egy jó labdát kapura. A túloldalon előbb Chinedu lövése volt veszélyes, majd kis híján Banjac hazaadása végződött balszerencsésen.

Helyzet tehát az első 10 percben is akadt bőven, majd az Asztana a 15. percben Gripsi bal oldali szögletét követően Kažukolovas góljával megszerezte a vezetést.

 

Erős Kincses Krisztina felvétele

Erős Kincses Krisztina felvétele

A folytatásban a TSC-nek több jó helyzete is akadt, a legközelebb Pantović járt a gólszerzéshez: a 30. percben a keresztlécet találta el, majd a következő támadásban kicsivel lőtt a kapu mellé. A topolyaiak játékában bőven benne volt a gólt, de csak nem akart összejönni – a 42. percben Đakovac bombája csattant szinte ugyanott, ahol Pantović próbálkozása. A kétperces ráadásban aztán egy újabb helyzet után csak a szerencse mentette meg a topolyaiakat az újabb góltól, ám maradt az 1:0-s hazai vezetés.

A második félidőben a TSC ott folytatta, ahol abbahagyta: az első topolyai támadást Ćirković kapufája zárta, ám a labda ezúttal is kifelé pattant... A fehérmezesek folyamatosan nyomás alatt tartotják az Asztana kapuját, a kazahok gyors és veszélyes ellentámadásokkal próbálkoznak.

Erős Kincses Krisztina felvétele

Erős Kincses Krisztina felvétele

A 69. percben a TSC Đakovac sérülése nyomán elveszítette egyik legjobbját, Damjanović Mboungout küldte pályára. A topolyaiaknak rögtön akadt is helyzetük, a sikeres befejezés azonban ismét elmaradt.

A 78. percben Banjac helyett Sós Bence kapott lehetőséget. A következő támadásban a korábban szintén csereként beállt Mboungou kapta középen a labdát, az Asztana kapusát azonban ő sem tudta átverni, a TSC-nek továbbra is a helyzetkihasználással akadnak problémái, az idő pedig vészesen fogy...

Ennyi elpazarolt lehetőség nem maradhatott büntetlenül, a 89. percben Camara betalált ugyan, de les miatt nem adták meg a gólt. A játékvezető 4 percet hosszabbított, a ráadásban a TSC nagyon kedvező pozícióban jutott szabadrúgáshoz, de Čondrić magabiztosan hárította Stanić lövését. A végjátékban az eredmény már nem változott, a TSC igazán sajnálhatja, hiszen minden esélye megvolt nemcsak a potszerzésre, de a győzelemre is. A csapat a hazautat követően nem sokat pihenhet, vasárnap már a Szuperligában szerepel.

Nyitókép: TSC