2024. október 4., péntek

Spanyol katasztrófa

Rémálomszerű estéjük volt szerdán a spanyol szurkolóknak, hiszen mindhárom pályára lépő hispán csapat vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájában. A Girona saját tapasztalatlanságának áldozata lett, hiszen védelme könnyen elkerülhető találatokat (köztük egy öngólt) volt kénytelen elkönyvelni. Ugyanakkor a katalánok támadósorának forrófejűségéről egy lesgól és egy kihagyott büntető tanúskodik. Nagyobb türelemmel és jobb összpontosítással bizony könnyedén legyőzhették volna a Feyenoordot, főleg annak figyelembevételével, hogy az ellenfél is kihagyott egy tizenegyest, és a hollandok védelme sem bizonyult sziklaszilárdnak.

Úgy tűnik, hogy a vasárnapi madridi derbin a csapatok kölcsönösen kifárasztották egymást, mivel a Benfica és a Lille ellen igencsak enerváltnak tűntek. A fáradtság különösen az Atlético Madridon volt megfigyelhető. A Matracosok egyébként igen szilárd védelme a találkozó hajrájára látványosan összeomlott, ezt kihasználva a Benfica – amely a szünetben még csak egygólos előnyben volt – végül kiütéses győzelmet aratott. Ha az ősi riválishoz hasonlóan nem is omlott össze látványosan, a Real Madridon is látszott, hogy játékosainak többsége fejben nincs ott a Lille elleni találkozón. Az első félidő utolsó perceiben a francia csapat egy kezezés miatt megítélt büntetővel került előnybe. Noha arra lehetett számítani, hogy Jonathan David találatát követően egymást érik majd a madridi rohamok, azok nem következtek be. Kylian Mbappé csereként pályára lépett ugyan, de mozgásán érezni lehetett, hogy korántsem egészséges még, látványosan kerülte a párharcokat, passzív játékának pedig társai nem sok hasznát vették. A véghajrára ugyan összekapta magát a királyi gárda, de a nekibuzdulás késeinek bizonyult, Antonio Rüdiger és Arda Güler fejeseit a Lille kapusa bravúrral hárította.

Vereséget szenvedett az Aston Villa vendégeként a Bayern München is. A találkozón mindössze egyetlen találat született, igaz, az igen látványosra sikeredett: Jhon Durán 25 méterről Manuel Neuert átemelve juttatta a kapuba a játékszert. A zágrábi Dinamo közel járt ahhoz, hogy győzelemmel kárpótolja szurkolóit az 1. fordulóban elszenvedett katasztrofális vereségért, már kétgólos előnyben volt a Monacóval szemben, ám a hercegségbeliek remek hajrájukkal pontot mentettek. Nyert ugyanakkor a Liverpool, amely a Bolognát fogadta. Az első félidőben Mac Alister, a másodikban Mohamed Szalah vette be a vendégek kapuját. Az egyiptominak Szoboszlai Dominik adott gólpasszt.

BL, a 2. forduló: Girona–Feyenoord 2:3, Sahtar (D)–Atalanta 0:3, Aston Villa–Bayern 1:0, Benfica–Atlético Madrid 4:0, Dinamo (Z)–Monaco 2:2, Lille–Real Madrid 1:0, Liverpool–Bologna 2:0, Leipzig–Juventus 2:3, Sturm–Club Brugge 0:1.

 

Nyitókép: A portugálok nagy győzelmet arattak a madridiak felett (Fotó: Beta/AP)