2024. július 23., kedd

Mitrović vezérletével a győzelemig

A Dragan Stojković irányította szerb válogatott szerdán 3:2-es sikert könyvelt el Írország ellen a vb-selejtező 1. fordulójában. A meccsen hiába szerzett vezetést az ír válogatott, a Sasok Mitrović duplájával, valamint Vlahović egy találatával megfordították a meccset. A hajrában az írek szépítettek, de pontot nem sikerült szerezniük. A csoport másik meccsén Portugália papírforma szerint legyőzte Azerbajdzsánt.

A kvalifikáció első körének legnagyobb meglepetését a török válogatott okozta, hiszen 4:2-vel felülmúlta a holland csapatot. A H csoportban Szlovénia kiváló rajtot vett a horvátok elleni 1:0-val, a vb-ezüstérmesnél pedig máris óriási problémákról cikkezik a sajtó.

Vb-selejtező, 1. forduló, A csoport: Portugália–Azerbajdzsán 1:0, Szerbia–Írország 3:2. D csoport: Finnország–Bosznia-Hercegovina 2:2, Franciaország–Ukrajna 1:1. E csoport: Belgium–Wales 3:1, Észtország–Csehország 2:6. G csoport: Törökország–Hollandia 4:2, Gibraltár–Norvégia 0:3, Lettország–Montenegró 1:2. H csoport: Ciprus–Szlovákia 0:0, Málta–Oroszország 1:3, Szlovénia–Horvátország 1:0.

U21-ES EB

Geráék sima veresége

A társrendező Magyarország U21-es válogatottja tanulságos leckét kapott Németországtól. Gera Zoltán legénysége 60 percen át tudta tartani a tempót a Nationalelffel, ezt követően azonban bő tíz perc alatt három gólt kapott. A kvartett másik összecsapásán döntetlen született Románia és Hollandia között.

U21-es Eb, 1. forduló, A csoport: Magyarország–Németország 0:3, Románia–Hollandia 1:1. B csoport: Csehország–Olaszország 1:1, Szlovénia–Spanyolország 3:0.

NŐI BL

Nagy csata a francia házirangadón

A BL-címvédő Lyon végig alárendelt szerepet játszott a rivális PSG ellen a negyeddöntőben, de a hajrában egy vitatható tizenegyesgóllal bezsebelte a győzelmet idegenben. A többi találkozón érvényesült a papírforma.

Női BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés: Barcelona–Manchester City 3:0, Chelsea–Wolfsburg 2:1, PSG–Lyon 0:1, Bayern–Rosengård 3:0. @sz = n fm

SZERB KUPA, SZABADKAI KÖRZET. – Az elődöntőben: Bajsa–Srbobran 5:1, Becse–Tisza 2:2 (tizenegyesekkel 7:8) . A döntőt május 5-én a TSC Akadémián rendezik meg.