2024. július 16., kedd
EB-SELEJTEZŐK

Mától már tisztul a kép

Ma veszi kezdetét a jövő júniusi–júliusi, Németországban rendezendő Európa-bajnokság második selejtezős ablaka. Mint ismeretes, tíz csoportba sorsolták az öreg kontinens gárdáit, ahonnan a két legjobb helyezett szerez kvótát. A rendező részvétele természetesen alapértelmezett, a fennmaradó három helyért pedig azok a csapatok viaskodhatnak majd, amelyek az idén véget ért Nemzetek Ligájában a legelőkelőbb helyen zártak, miközben az addigra már véget ért hagyományos selejtező alapján lemaradnának a tornáról.

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyarokkal és a szerbekkel felálló, öttagú G csoportban holnap, szombaton rajtolnak a küzdelmek, Magyarország Montenegróban lép pályára, Szerbia viszont kimarad a körből, és csak kedden Bulgáriában lesz érdekelt, amivel egy időben a magyarok a litvánokat látják vendégül.

A törökök egyszer már kikaptak Modrićéktól hazai pályán, több hiba nem nagyon fér bele (Fotó: Twitter)

A törökök egyszer már kikaptak Modrićéktól hazai pályán, több hiba nem nagyon fér bele (Fotó: Twitter)

Ma nincs terítéken parázsabb európai rangadó, de néhány meccset érdemes kiemelni. A B csoportban Görögország és Írország csatázik, előbbi a franciák mögötti, hollandok előtti második hely őrzéséért, utóbbi az életben maradásért. A C-ben Észak-Macedónia és Ukrajna számára hasonló a felállás, aki meg akarja viccelni az angol–olasz párost, annak most nem szabad elbuknia. A D-ben a Horvátországban ikszelő Wales az örmények ellen stabilizálhatja vezető helyét, míg a törököknek kötelező a három pont bezsebelése a lettek otthonában, ha nem akarnak kiesni a kijutásra esélyes trióból. A H-ban a finn–szlovén meccsnek lesz nagy jelentősége, vélhetően a dánok mögötti második hely szempontjából, míg az I-ben az eddig hibátlan svájciak és a románok is tetemes előnyre tehetnek szert, ha győznek Andorrában, illetve Koszovóban.

Nyitókép: A törökök egyszer már kikaptak Modrićéktól hazai pályán, több hiba nem nagyon fér bele (Fotó: Twitter)