2024. július 27., szombat
MAGYAR LABDARÚGÁS

Nikolić nélkül nincs Fehérvár?

Az edző, Marko már távozott, a zentai születésű csatár, Nemanja érkezhet

Jól sikerült az edzőváltás a Fehérvár labdarúgócsapatánál, a szerb Marko Nikolićot váltó Joan Carillo győzelemmel tért vissza az OTP Bank Ligába. A fehérváriak egy hete Diósgyőrben győztek magabiztosan 3:1-re, a spanyol szakember úgy fogalmazott, egy edzőváltás mindig komplikált folyamat, de a csapat olyan jól reagált a történtekre, ahogyan azt várta.

Szeretnénk jobban játszani és még inkább irányítani a mérkőzéseket, de ezúttal a győzelem volt a legfontosabb. Kicsit fáradtnak éreztem a csapatot a héten végzett kemény munka miatt, de tényleg mindenki odatette magát” – mondta. Ekkor még nem gondolhatta, hogy kedden sokkal nehezebb csatát kell megvívni a Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen, a másodosztályú csapat végül hosszabbításra kényszerítette a címvédőt a magyar kupában, de sikerült kiharcolni végül az 1:0-s sikert.

A csapat szombaton a Paksot fogadja, amely egy hónapja nem nyert, az október 5-ei, Kaposvár elleni 2:1 óta ötször kikapott, és csak egy szerény, Kisvárda elleni hazai 1:1 számít sikernek. A megbízott edző, Osztermájer Gábor az Újpest elleni hazai 2:4 után azt mondta, játékosai mintha saját maguktól félnének, de egyetlen győzelem elegendő lenne ahhoz, hogy egyenesbe kerüljenek.

Azon meglepődnénk, ha éppen a Sóstói Stadionban kerülne erre sor, hiszen a Paks bajnokin még sohasem nyert Székesfehérváron.

Ami még érdekesség, a klubvezetőség részéről Kovács Zoltán sportigazgató megerősítette, szóba került Nemanja Nikolić esetleges szerződtetése. A Chicago Fire csapatától hazatérő, zentai születésű válogatott csatárral leültek tárgyalni, és konkrét ajánlatot is kapott a játékos.

A Ferencváros az 1977-es sikert követően 42 évet ár arra, hogy Kaposváron győzzön, Isael duplázott, és ugyan a hazaiak 2:2-nél még egyenlítettek, de a címvédő 3:2-re győzött. A Fradi így továbbra is hárompontos előnnyel vezeti a bajnokságot, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet is játszott a vetélytársaknál. Ugyanakkor nem szabad botlania, és a vasárnapi, Puskás Akadémia elleni hazai csata komoly figyelmet és felkészültséget igényel. A felcsútiak jó formában vannak, két hete idegenben verték a Fehérvárt (3:1), múlt szombaton a harmadik Mezőkövesddel játszottak 1:1-es döntetlent. Az iksz ezúttal is bravúr lenne, a csapat ugyanis még sohasem győzte le a Ferencvárost Budapesten, döntetlen is csak egyszer született, még 2017. július 16-án (1:1).

A Mezőkövesd a Diósgyőrrel meccsel, és a borsodi rangadón a hazaiak számítanak esélyesnek. A Debrecen Zalaegerszegen szerzett három pontot, szombaton pedig a Honvédot fogadja, amely öt győzelem után Kisvárdán kapott ki 2:0-ra. A kispestiek a télen erősíthetnek, a klub a hivatalos honlapján arról számolt be, hogy korábbi játékosa, Eppel Márton a csapattal készül. A 28 éves válogatott csatár 2018 nyara óta a kazah Kajrat Almatiban futballozott, idén 34 tétmérkőzésen 22 gólt szerzett. A szerződése december végén lejár, és ugyan nem tervezi a hazatérést, nem lehet tudni, milyen ajánlatot tesz neki egykori klubja.

A húszpontos csapatok csatájában az Újpest a Kisvárdát fogadja, míg az alsóházi rangadón az utolsó előtti helyen álló, hét forduló óta nyeretlen Zalaegerszeg az utolsó, legutóbbi hét meccsét elveszítő Kaposvárt fogadja. Tavaly az NB II.-ben mindkétszer a Kaposvár győzött, míg idén az első, hazai meccset már elbukta: augusztus 24-én a ZTE 4:0-ra nyert. Lenne miért visszavágni.

A 15. forduló programja

December 7., szombat: Mezőkövesd–Diósgyőr (14.30), Debrecen–Honvéd (17 óra), Újpest–Kisvárda (17 óra), Fehérvár–Paks (17 óra), Zalaegerszeg–Kaposvár (17 óra).

December 8., vasárnap: Ferencváros–Puskás Akadémia (15.45).