2024. július 26., péntek

Vereség a főpróbán

Kisbecskerek: Fortuna–TSC Magyarkanizsa 4:2 (2:0)

Kisbecskereki pálya, 50 néző, vezette: Gaitin (Temesvár). Góllövők: Deca a 22., az 55., Abrudan a 38., Sepetan a 80., illetve Knežević az 52., Szilusi a 90. percben.

Fortuna: Bogdan, Jivan, Abrudan, Scurtu, Kurja, Deca, Rosu, Sodinca, Sucila, Neacsu, Heisu. Játszott még: Pavel, Costa, Lunca, Sepetan, Dobai, Prisacari, Mateiescu, Pera.

TSC: Ubović, Sóti, Totajev, Jelača, Jankov, Szilusi, Balázs, Körmöczi, Kecman, Božić, Knežević. Játszott még: Kovács, Golić, Ivošević.

Egy héttel a tavaszi rajt előtt a magyarkanizsai csapat a főpróbát a romániai Kisbecskereken játszotta, ahol az élvonalban szereplő hazai együttes minden tekintetben jobbnak bizonyult. A bánságiak előtt az első lehetőség a 13. percben adódott, Ubović azonban jól avatkozott közbe, és megőrizte kapuját a góltól. Kilenc perccel később már a tapasztalt hálóőr is tehetetlennek bizonyult Deca szabadrúgásával szemben, amely a bal felső sarokban kötött ki. A végig pontosabban játszó hazai csapat Abrudan szöglet utáni fejes góljával duplázta meg előnyét, az első félidő utolsó pillanataiban pedig már háromgólos is lehetett volna a piros mezesek előnye, a felső léc azonban megmentette a vajdaságiakat az újabb góltól. A második játékrész elején felcsillant a remény a magyarkanizsaiak előtt, Totajev kiugratása után ugyanis Knežević kilőtte a jobb sarkot, ám néhány perc múlva Deca ügyesen kihasználta a vendégvédelem újabb megingását, és a kimozduló kapust kicselezve a hálóba gurított. A hajrában előbb Sepetan növelte tovább a román szuperligás előnyét, majd az utolsó percben egy jobb oldali szöglet után Szilusi állította be a 4:2-es végeredményt. A találkozó után a két csapat Temesváron kellemes hangulatú vacsorával zárta a napot, a két klub vezetői pedig kisebb ajándékokat adtak át a játékosoknak a nemzetközi nőnap alkalmából.