2024. július 25., csütörtök
ADA

Újoncként a bennmaradás a cél

Az AFK szombaton kezdi meg szereplését a Szabadkai Ligában

Az adai labdarúgóklub, az AFK felnőttcsapata az elmúlt szezonban a Tisza Menti Ligában szerepelt, de a soron következő bajnoki idényt már a magasabb rangfokozatot jelentő Szabadkai Ligába kezdi. Az új játékosokkal megerősített adai együttes Nagypál Tibor edző vezetésével szombaton vendégként lép pályára az első fordulóban a bajmoki Radnički ellen. Körtvélyesi Tícián, az AFK sportigazgatója elmondta, hogy újoncként a céljuk bennmaradni a ligában, majd beszámolt a feljutás körülményeiről és a játékoskeretről is.

Az AFK felnőttcsapata (Csincsik Zsolt felvétele)

Az AFK felnőttcsapata (Csincsik Zsolt felvétele)

A csapatunk az elmúlt idényben a Tisza Menti Ligában játszott. A második helyen állt holtversenyben a magyarkanizsai Potisjével, amikor a koronavírus-járvány miatt megszakadt a bajnokság. Néhány hetes várakozás után kiderült, hogy nem folytatódik a bajnokság, hanem az aktuális állás alapján végeredményt hirdetnek. Így a Tornyos végzett az első helyen, amely automatikusan feljutott a magasabb rangfokozatba. Emiatt egy kicsit csalódottak voltunk, mert az őszi szezonban is jól szerepeltünk, és a Tornyos csapatát is sikerült elég könnyen legyőzni 4:1-re. A téli időszakban erősítettük a játékoskeretet, és keményen edzettünk is. Bíztunk abban, hogy beérjük a Tornyost, és bajnokként jutunk fel a Szabadkai Ligába. Ez nem sikerült, de híre ment, hogy lehet olyan csapat, amely nem tudja vállalni a szereplést. Ezért jeleztük a szövetségnek, ha valaki kilép, vagy nem él a lehetőséggel a Szabadkai Ligában, akkor mi érdekeltek vagyunk. Elég sokáig tartott, mire kikristályosodott, hogy van lehetőség a feljutásra, amit elvállaltunk, így kerültünk a Szabadkai Liga 16 csapatos bajnokságába – közölte a sportigazgató.

Az adai labdarúgóklubban már a koronavírus-járvány első hulláma után megkezdték az edzéseket. Körtvélyesi kiemelte, hogy a játékosok folyamatosan edzettek: kezdetben heti két alkalommal, az elmúlt egy hónapban viszont már heti három edzést tartottak számukra, valamint több barátságos mérkőzést is játszott a csapat, amely fizikálisan jól felkészült a bajnoki idényre. Elmondta, hogy jelenleg 26 fős játékoskeret áll Nagypál Tibor edző rendelkezésére, miután több erősítés is érkezett a csapathoz.

Az együtteshez sikerült új játékosokat is igazolni. A legfontosabb a kapusposzt volt, miután Balázs Adrián a külföldi munkája és tanulmányai miatt nem tudta vállalni a további szereplést. Ezért szerződtettük Branislav Radojčićot, aki bár két éve nem védett egyetlen csapatnak sem, viszont profi kapusedző. Jelenleg a női fociválogatottal foglalkozik, dolgozott kapusedzőként a szuperligás Inđijánál, valamint több ázsiai topcsapatnál is. Őt úgy szerződtettük, hogy véd a felnőttcsapatban, valamint az utánpótláskorú kapusainknak is tart majd edzéseket Varsi Csabával közösen. Megtiszteltetés, hogy egy ilyen képesítésű kapus véd nekünk, illetve foglalkozik a gyerekeinkkel. Mellette még öt játékos érkezett a csapathoz. Külön örömünkre szolgál három községbeli játékos szerződtetése. Közülük Stefan Morović és Dejan Kurtešanin a moholi Bácskából érkezett, illetve a Bajsából visszatért Pintér Krisztián, aki a TSC utánpótlásában nevelkedett. A csapatot erősíti még Darko Miladinov, aki a Mokrinból érkezett Adára, valamint Đuro Borilović, aki a bácsfeketehegyi Jadranból jött – magyarázta Körtvélyesi Tícián.

A célunk az, hogy mindenképpen bennmaradjunk a Szabadkai Ligában, ahonnan az elmúlt négy-öt évben az újonc feljutó mindig kiesett, illetve az utolsó helyen végzett. Ezt a negatív tendenciát szeretnénk megszakítani a bennmaradásunkkal. Reméljük, hogy mielőbb közönség előtt játszhatjuk a mérkőzéseinket. Emiatt is fontos számunkra, hogy a csapat java részét községi játékosok alkossák, hogy a találkozóinkra minél több néző és szurkoló eljöjjön, akiknek támadó- és szép játékkal tudunk majd kedveskedni – tette hozzá az AFK sportigazgatója.

Az AFK játékoskerete: Darko Baštovanov, Slobodan Popov, Pintér Krisztián, Kiss Norbert, Ivan Šević, Laták Ádám, Pozsár Richárd, Pekó Csongor, Sárközi Krisztián, Világos Zsolt, Predrag Stepančev, Stefan Segedinski, Sava Vujić, Laták Adrián, Budai Zoltán, Bikicki Tamás, Ivan Somborac, Varsi Csaba, Aleksa Rakić, Darko Miladinov, Branislav Radojčić, Đuro Borilović, Péter Ádám, Kolompár Igor, Stefan Morović, Dejan Kurtešanin.