2024. július 25., csütörtök
EURÓPA-LIGA

A rutin nyert

A fiatal angolok a végén nem tudták megállítani a tapasztalt spanyolokat (Fotó: Beta/AP)

A fiatal angolok a végén nem tudták megállítani a tapasztalt spanyolokat (Fotó: Beta/AP)

Története során hatodszor jutott be az Európa-liga döntőjébe a Sevilla együttese, miután vasárnap este 0:1-ről 2:1-re megfordította a Manchester United elleni párharcot. A találkozót Ole Gunnar Solskjær, a Vörös Ördögök norvég vezetőedzője foglalta össze legtökéletesebben, szerinte ugyanis a spanyolok rutinja legyőzte az angolok fiatal lendületét. Pedig a manchesteriek remekül indítottak: a játékvezető már a 9. percben tizenegyest ítélt a Unitednek, amit Bruno Fernandes gólra váltott. Az andalúziaiak nem törtek meg a bekapott találattól, és a 26. percben Suso révén egyenlítettek. A szünetet követően a Vörös Ördögök óriási fölényt alakítottak ki, a mérkőzés leginkább egy baráti társaság egykapuzására hasonlított: Greenwood egyszer, Martial kétszer került helyzetbe, de Bono eszén egyszer sem sikerült túljárni. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, a másik oldalon a védők bizonytalankodása után a Sevilla megszerezte a vezetést. Jesús Navas labdáját Luuk de Jong lőtte a kapuba. A manchesteriek a hajrában már nem tudtak válaszolni a Sevilla góljára, így a 2:1-es végeredménnyel ismét döntőbe jutottak a spanyolok. Csak emlékeztetőül: az öt korábbi fináléból mind az ötöt megnyerte a spanyol gárda…

BAJNOKOK LIGÁJA

Elődöntő és selejtező egy napon

A koronavírus miatt időben kitolt Bajnokok Ligája-szezon ma este összeér a következő szezon versenykiírásával: 21 órától Leipzig–PSG elődöntőt tartanak Lisszabonban, míg Európa más helyszínein zárt kapuk mögött már a selejtezőket játsszák. A német és a francia gárda összecsapása a két edző miatt különösen érdekes lehet: Nagelsmann és Tuchel bő évtizeddel ezelőtt még egymást segítették az Augsburg kispadján, ezúttal pedig mindketten vezetőedzőként tevékenykednek. A negyeddöntőben mindkét csapat 2:1-re diadalmaskodott aktuális ellenfele ellen (Atlético és Atalanta), ráadásul mindkét esetben az utolsó percekben dőlt el a továbbjutás kérdése. A németeknél Dani Olmo mutat jó formát, a párizsiaknál pedig Kylian Mbappé – sérülésből visszatérve – bizonyult kulcsembernek.

A selejtezőben a Crvena zvezda a gibraltári Europa csapatát fogadja a Rajko Mitić Stadionban. A párharc egyértelmű esélyese a belgrádi együttes.