2024. július 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Egymilliárd euróval később

A PSG nagy falat volt a lipcseieknek (Fotó: Beta/AP)

Nasszer al-Khelaifi katari üzletember 2011. október 7-én vásárolta meg a PSG labdarúgócsapatát. A klub azóta több mint egymilliárd eurót költött csak játékosokra, s elképzelni is nehéz, mennyi pénz folyhatott bele az egyesület egyéb tevékenységeibe. A párizsi együttesnek kilenc év kellett ahhoz, hogy eljusson oda, ahova Khelaifi mindig is vágyott: a BL-döntőbe. A francia gárda sztárcsapattá válása külön téma, ám az kétségtelen, hogy sportszakmai szempontból most a legteljesebb a PSG. Kedden este egy pillanatig sem volt kérdés, hogy a NagelsmannTuchel, azaz a Leipzig–PSG csatából utóbbi kerül ki győztesen. A BL-elődöntőben két nagyon jó kezdő tizenegy és két rendkívül felkészült tréner mérte össze tudását, a különbséget pedig az egyéni kvalitások jelentették: Dani Olmót, Poulsent és Sabitzert – egyelőre – nem lehet összehasonlítani Di Maríával, Mbappéval és Neymarral. A fővárosiak Marquinhos, Di María és Bernat góljaival 3:0-ra legyőzték a lipcseieket. A franciák könnyed győzelmében sajnos a magyar válogatott Gulácsi Péter is szerepet kapott, hiszen a hálóőr is hibázott a kilencven perc alatt.

A PSG-játékosok a döntőbe jutás után hajnalig ünnepeltek, de az utolsó nagy ütközet még vár rájuk – augusztus 23-án, a fináléban aligha lesz ilyen egyszerű dolguk.

Bajnokok Ligája, elődöntő: Leipzig–PSG 0:3.

A Zvezda hozta a kötelezőt

Még véget sem ért az idei, már el is kezdődött a jövő évi BL. A selejtező első körében a Crvena zvezda is pályára lépett. A belgrádi csapat a papírformának megfelelően nagyon simán, 5:0-val felülmúlta a gibraltári Európát. A Zvezdánál El Fardou Ben mesterhármast jegyzett, Ivanić pedig kétszer talált be az ellenfél kapujába.

BL-selejtező, 1. kör: Crvena zvezda–Europa 5:0. Qarabağ–Sileks 4:0, Legia–Linfield 1:0, Celtic–Reykjavík 6:0, Dinamo (B)–Asztana 6:3.