2024. július 25., csütörtök
LABDARÚGÁS – EURÓPA-LIGA

Ötös az ukránoknak

Lukaku megállíthatatlan (Fotó: Beta/AP)

Lukaku megállíthatatlan (Fotó: Beta/AP)

Fölényes, 5:0-s sikert könyvelt el az Antonio Conte irányította milánói Inter hétfő este az Európa-liga elődöntőjében a donyecki Sahtar ellen. Az olasz gárda az 1:0-s első félidő után a földbe tiporta a sorozatban eddig kiválóan teljesítő ukránokat. A Nerazzurri első két gólja fejesből született: a 19. percben Lautaro, a 64.-ben D’Ambrosio bólintott az ellenfél kapujába. A Sahtar az utolsó negyedórára teljesen szétesett, és védelmi hibák miatt további három találatot kapott. Lautaro a 74. minutumban duplázott, az utolsó két gólt pedig Lukaku szerezte. A belga erőcsatár zsinórban tizedik El-meccsén is eredményes tudott lenni, ebben az idényben pedig már 6 gólnál jár.

A második számú európai kupasorozat fináléjában a Sevilla és az Inter méri össze erejét. Az összecsapásra augusztus 21-én, pénteken 21 órakor kerül sor Kölnben.

Európa-liga, elődöntő: Inter–Sahtar 5:0. Döntő: Sevilla–Inter.

BAJNOKOK LIGÁJA

A franciák a bajorokat is meglepnék

Ma este (21 óra) a negyeddöntőben félelmetes produkciót nyújtó Bayern München és a meglepetést okozó Lyon mérkőznek meg egymással a BL-döntőért. A bajorok a legjobb nyolc között 8:2-vel megsemmisítették a Barcelonát, míg a franciák kihasználták a Manchester City hibáit, s 3:1-gyel hazaküldték a manchesterieket. A Lyon már tudja, mire számíthat, Rudi Garcia pedig valószínűleg jobban felkészült a müncheniekből, mint azt a frissen menesztett Setién tette. A másik oldalon Hans Flick aligha húz váratlant: nem a Bundesliga-bajnoknak kell alkalmazkodnia a másik csapathoz.

Az elődöntővel egy napon rendezik a BL-selejtezők első körét is. A Ferencváros hazai pályán fogadja a svéd Djurgården együttesét