2024. szeptember 8., vasárnap
TENISZ

Novak első latin-amerikai pontvadászata

Novak Đoković eredetileg nem számított játszani a következő héten, végül mégis úgy határozott, hogy Indian Wells előtt leteszteli jelenlegi formáját. Viszont nem a szokásos Dubaj mellett döntött, hanem a mexikói Acapulco versenyére utazott el, amely szintén az 500-as sorozatba tartozik. Đoković szabadkártyát kapott, és az első kiemelt lesz, a mezőny magas rangját pedig Miloš Raonić, Rafael Nadal, Marin Čilić, Dominic Thiem, David Goffin és Juan Martín del Potro részvétele is szavatolja. A volt világelső eddig csak egyszer, a riói olimpián játszott hivatalos meccset Latin-Amerikában, most pedig először indul ott ranglistapontokért. Erős összetételű lesz a dubaji torna is, amelyen Andy Murray, Stan Wawrinka, Roger Federer, Gaël Monfils és Tomáš Berdych szereplése várható.

Budapesten Babos Tímea a negyeddöntőben a francia Océane Dodinnal játszott, Filip Krajinović pedig Bergamóban ugyancsak az este szintén franciával, Remi Boutillier-vel mérkőzött az elődöntőért.

A dubaji női torna elődöntőjének tegnapi meccse a német Angelique Kerber és az ukrán Elina Szvitolina között a ranglista szemszögéből volt rangadó. Kerbernek a győzelem esélyt nyújt, hogy visszavegye az első helyet, az ukrán pedig tornagyőzelem esetén bejut a 10 legjobb közé, és hétfőn a 9. pozíciót foglalja el.  cs.