2024. szeptember 11., szerda

Janko kiesik a húszból

Janko Tipsarević két játszmában veszített a montreali torna rajtján az üzbég Gyenisz Isztomin ellen, aminek következtében jelentősen eshet a ranglistán. Mivel elődöntőt védett, a szerb sok pontot veszít, a 20.-nál már biztosan nem lesz jobb helyen a jövő hétfői listán, de még sokkal többet is csúszhat, mert legalább tíz teniszezőnek van esélye, hogy megelőzze.

A világelső és címvédő Novak Đoković az éjjel a német Florian Mayerral kezdett, hisz a német a rajton kiütötte az ausztrál Bernard Tomićot. Nagyszerűen játszott az észt Ernests Gulbis, és kisebb meglepetés, hogy a francia Benoit Paire nyerni tudott a német Philipp Kohlschreiber ellen.

A nők torontói tornájának rajtján a veterán olasz Flavia Pennetta vágta ki a rezet Urszula, a fiatalabbik Radwanska nővér ellen, így a 2. fordulóban az este játszott IvanovićHszie meccs továbbjutójával vívhat meg. Sikerre állt a német Julia Görges, de a megnyert első játszma után a másodikban és a harmadikban is breakelőnyt adott le a tapasztalt olasz Roberta Vinci ellen.

Kiábrándítóan játszott az izmiri ITF-torna 1. fordulójában a ranglistán 159. szerb Aleksandra Krunić, akit a lista 843. helyezettje, a 19 éves francia Caroline Romeo győzött le két sima játszmában.

Szerbia válogatottja nem jutott elődöntőbe a Galea-kupa (U18-as csapat-Eb) La Rochelle-i tornáján. Đorđe Đoković és Györe László 3:0-ra veszítettek Németország ellen, így a csoport 3. helyéért Oroszország következik. Előbb Đoković veszített, majd Györe három játszmában kapott ki 6:3, 2:6, 6:4-re Maximilian Marterertől.