2024. szeptember 11., szerda

Jelena a tizedik kiemelt

Négy szerbiai teniszező lesz a kiemeltek listáján a hétfőn kezdődő US Openen. Mivel a szervezők bejelentették, hogy a pénteki sorsoláson a legutóbbi világranglista számít, a legjobbak közül pedig az eddigiek szerint Jo-Wilfried Tsonga, Gilles Simon, Marin Čilić, illetve Marion Bartoli nem indul, kiszámítható, hogy Novak Đoković az első, Janko Tipsarević a 18., Jelena Janković a 10., Ana Ivanović pedig a 14. kiemelt lesz.

A tornán alanyi jogon Bojana Jovanovski és Vesna Dolonc is szerepelhet, párosban pedig Nenad Zimonjić kap helyet a kiemeltek között. Szerbiának még két további esélye van, hisz az este rajtolt a selejtezőben Dušan Lajović és Aleksandra Krunić. Ketten már kiestek, hisz Boris Pašanski és Jovana Jakšić nem vették az első akadályt. Pašanskit az argentin Facundo Bagnis könnyedén verte, Jakšić pedig nagy csatában, de tapasztalatlanul kapott ki a holland Richel Hogenkamptól. A félórás első játszmában a szerb volt jobb, az egyórás második játszma hajrájában azonban a holland lány kihasználta az alkalmat, majd a harmadik játékrészt az egyenlítés lendületével nyerte meg.

Érdekes hír érkezett Miamiból, ahol az orosz Marija Sarapova szokatlan kéréssel fordult az illetékes bírósághoz. Sarapova egy édességeket gyártó, Sugarpova néven ismert cég többségi tulajdonosa, és azt szeretné, ha a következő reklámkampányt úgy segítené, hogy a US Openen Sugarpova néven szerepelne, amiért két hétre nevet változtatna.

Az is kiderült, hogy a doppingvétség miatt leléptetett Viktor Troicki ügyét legközelebb négy hónap múlva tárgyalják meg, így már bizonyos, hogy a teniszező szeptemberben nem lehet a szerb válogatott tagja a Kanada elleni Davis-kupa-mérkőzésen.