2024. szeptember 11., szerda

Négy bajnok Novak útján

Novak Đoković, aki az áprilisi Monte-Carlo óta nem nyert egyetlen tornát sem, s a legutóbbi hat tornáján csak egy döntőt vívhatott, de Wimbledonban azt is elveszítette, nehéz sorsolást kapott a hétfőn kezdődő US Openre. Đoković az elmúlt hónapokban nem élt a néhány könnyű sorsolás adta lehetőségekkel, így most a nehezebb módon kell bebzonyítani, hogy még mindig a világ legjobbja. A New York-i útján négy US Open-bajnok is áll.

New Havenben a volt világelső Caroline Wozniacki az elődöntőbe jutott (Fotó: Beta/AP)

New Havenben a volt világelső Caroline Wozniacki az elődöntőbe jutott (Fotó: Beta/AP)

A negyeddöntőben Juan Martin del Potro, az elődöntőben a címvédőAndy Murray, a döntőben pedig Rafael Nadal lehetne az ellenfele, míg a rajton a litván Ricardas Berankisszal mérkőzik, aki az ifik mezőnyében emelte magasba a serleget. A litván után, és Del Potro előtt Novak összefuthat még a csehLukaš Rosollal, a bolgár GrigorDimitrovval és az olasz Fabio Fogninival is. Ami a több i esélyest illeti, Murray a negyeddöntőben Tomáš Berdychhel, Nadal pedig Roger Federerrel találkozhat.

Janko Tipsarevićaz uruguayi Pablo Cuevast kapta, esetleges második riválisa pedig az izraeli DudiSela és az orosz Andrej Kuznyecov meccsének továbbjutója.

A nőknél Jelena Janković az amerikai Madison Keysszel kezd, Ana Ivanovićelső vetélytársa a grúz Anna Tatisvili, Bojana Jovanovski a német Andrea Petkovićot, Vesna Dolonc a kanadai AlexandraWozniakot, Babos Tímea pedig az olasz Roberta Vincit húzta az első fordulóra. Érdekesnek ígérkezik a Williams-nővérek rajtja, hisz Serena az olasz Francesca Schiavoneval, Venus pedig a belga KirstenFlipkensszel kezd.

Szerbiának lehet a tornán még egy teniszezőnője, hisz Aleksandra Krunića selejtező 2. fordulójában fölényesen győzött az orosz Darija Gavrilova ellen, és a tábláért az éjjel a 17 éves, és a ranglistán 456. amerikai Louisa Chricoval mérkőzött.