2024. szeptember 11., szerda

Novak újonccal kezdett

A párizsi 1000-es torna tegnap esti utolsó meccsén kezdte meg Novak Đoković a 40. serlege rohamozását, ami, ha sikerrel jár, lépésben tartaná Rafael Nadallal a ranglista első helyért folyó csatában. Az első rivális a 22 éves francia Pierre-Hugues Herbert volt, aki előző este nagy meglepetésre legyőzte sokkal ismertebb honfitársát, Benoit Pairet. A ranglistán 189. Herbertnek ez volt a második győzelme ATP-rangú meccsen, az idén pedig már volt sikere szerb teniszező ellen, hisz egy brazíliai challengeren legyőzte Boris Pašanskit.

Párizsban lépett pályára a doppingvád miatti több hónapos kihagyás után a horvát Marin Čilić. Sikerült nyernie a holland Igor Sijsling ellen, de többre már aligha számít, hisz következő ellenfele a nagy formában levő argentin Juan Martín del Potro lesz. Az 1. forduló rangadóján a spanyol veterán Fernando Verdasco két rövidítésben győzte le a kiismerhetetlen lett Ernests Gulbist, az első meglepetést pedig a francia Nicolas Mahut keltette, aki kiütötte az ukrán Alekszandr Dolgopolovot.

Két szerbiai teniszező e heti győzelmét már elkönyvelhettük. A szöuli challenger 1. fordulójában Dušan Lajović könnyen nyert a 30 éves tajvani Csen Ti ellen, és a 2. fordulóban a 20 éves japán Daniel Taróval találkozik. Casablancában villámgyors rajtot vett Filip Krajinović. A zombori mindössze 35 perc és 11 másodperc alatt győzte le az orosz Alekszandr Rumjancevet, és a következő körben a 23 éves és a ranglistán 179. szlovén Blaž Rolával mérkőzik. (cs.)

@k = Juhász diadala

Az Olimp Teniszklub szervezésében megtartott Mestertornát a Spartacus teniszezője, Juhász Krisztián nyerte. A tornán az országos ranglista első nyolc helyezettje vett részt, a szabadkaiak közül Miloš Vuković a 6. helyen végzett. Juhász már két egymást követő évben diadalmaskodott a 10 évesek regionális Mestertornáján, most pedig a 12 évesek kategóriájában is a legjobbnak bizonyult. Rövid szünetet követően megkezdi a felkészülést a kemény pályás versenyekre és a teremtornákra.