2024. szeptember 10., kedd

Szerbia vezetéshez jutott

A világcsoportban maradásért küzdő szerb teniszválogatott tegnap Bangalore-ban megszerezte a vezetést a vendéglátó India ellen. A Davis-kupa-meccsen Dušan Lajović jó játékkal szerezte meg az első pontot, mivel 2 óra 4 perces csatában, három játszmában győzött Yuki Bhambri ellen. A második egyesben a házigazdák legjobbja, Somdev Devvarman a 22 éves Filip Krajinovićtyal találkozott. Ma a páros lesz műsoron, amelyre a kapitányok a Bopanna, Paes és a Bozoljac, Zimonjić duókat jelölték, de a kezdés előtt egy órával még változtathatnak az összeállításon. Vasárnap előbb Devvarman és Lajović játszanak, az esetleges ötödik meccsen pedig Bhambri és Krajinović következnek.

Ausztrália Hewitt és Kyrgios összeállításban a bennmaradásért játszva otthon 2:0-ra vezet Üzbegisztán ellen, míg az elődöntő párizsi mérkőzésén Richard Gasquet legyőzte Tomáš Berdychet, így Franciaország 1:0-ra vezet a címvédő csehek ellen.

A női és kis tornákon Szerbiának három képviselője maradt, Magyarország pedig mindkét teniszezőnőjét erre a hétre elveszítette. Bojana Jovanovski, noha nem játszott jól, Taskentben legyőzte a helybeli Nigina Abduraimovát, és ma a 27 éves és a ranglistán 89. olasz Karin Knapp ellen védi a címet. Bojana és Karin az idén Madridban játszották le egyetlen meccsüket, és a szerbiai 6:1, 6:1 arányban nyert. Ha Jovanovski ma győz, ez lesz a negyedik WTA-serlege.

Viktor Troicki az előző napon eső miatt megszakított meccs folytatásán könnyen győzte le a belga De Greefet, és az este a Banja Luka-i challenger negyeddöntőjében a szlovén Aljaž Bedenével találkozott. Ugyanott a 2. fordulóban esett ki Peđa Krstin és Boris Pašanski. A Sarm es-Sejk-i női ITF-tornán a szabadkai Vojislava Lukić visszavágott a dél-afrikai Hattinghnak a júliusi vereségért, és a negyeddöntőben egyenlíthet a svájci Sara Ottomano ellen is, akitől a múlt hónapban kapott ki. A magyar lányok közül Babos Tímeát Québecben a horvát veterán Mirjana Lučić győzte le, Jani Réka pedig a szófiai ITF-tornán a 2. fordulóban búcsúzott.