2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Đoković nemet mondott a százezer dolláros bundázási ajánlatra

A USA Today cikke szerint Novak Đokovićnak, a férfivilágranglista jelenlegi éllovasának nyolc éve 100 ezer dollárt ajánlottak fel, hogy megbundázzon egy meccset. A szerb teniszező a közvetítők ajánlatát elutasította, és hangsúlyozta, hogy a teniszezők nagy részének eszébe se jut ilyesmibe keveredni, de sajnálatos módon voltak már esetek az ellenkezőjére: „Úgy gondolom, hogy mindez illegális, és hiszem, hogy árt a sportágunk megítélésének. Nincs helye ilyesminek közöttünk, de a valóság mást mutat” – nyilatkozta a teniszező.

Abban az időben, amikor Đoković visszautasította a meccs megbundázását, a teniszmeccsekre való fogadás nem volt ennyire kiterjedt, de a helyzet megváltozott. Habár sokkal nehezebb a legjobb teniszezők közelébe jutni, azok, akik hasonló ajánlatokon ügyködnek, mindenféle átveréssel élnek, hogy megtehessék.

„Sajnos sokféle lehetőség létezik. Mindenki bejuthat azokba a helyiségekbe, épületekbe, sarkokba, amelyekben a teniszezők általában megbújnak és a privát dolgaikról, sérüléseikről, hasonlókról beszélnek” – folytatta Đoković.

Egyelőre nem tudni, hogy a bundázás okozta gondok mennyire komolyak, 2008 szeptembere, a Tenisz Épségéért Egység létrejötte óta 11 eltiltás történt, közülük öt életre szóló. „A sportágunk alapja a tisztaság. Amint nem az, mindjárt problémával állunk szemben” – fogalmazott Chris Kermode, az ATP első embere.