2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Đoković vasárnap már edzett

Miután kihagyta a szombati edzést a Melbourne Parkban és a programban szereplő sajtótájékoztatót is lemondta, olyan hírek keltek szárnyra, hogy Novak Đoković, a világ első számú teniszezője ismét megbetegedett vagy megsérült, s nem teljesen felkészülten várja az Australian Opent, az év első Grand Slam-tornáját. Novak Đoković vasárnap cáfolta a pletykákat, s közölte, teljes mértékben felkészült a tornára, s kihangsúlyozta, hogy a náthából is sikerült kigyógyulnia. A szerb teniszező vasárnap már tréningezett, de az edzés után elmondta, hogy az elmúlt pár napban nem érezte jól magát.

Néhány nehéz nap áll mögöttem, miután gyomorvírus gyötört, de készen állok” - mondta Đoković, aki hozzátette, a vírust minden bizonnyal Abu Dzabiban vagy Dohában „szedte össze”. A világranglista első helyén álló játékos a betegsége miatt feladta az Abu Dzabiban megrendezett bemutatótorna döntőjét, amelyben Andy Murray lett volna az ellenfele. Đoković kedden hajnalban lép pályára az Australian Openen: az első fordulóban a szlovén Aljaž Bedene lesz az ellenfele, aki a selejtező során harcolta ki a főtáblás szereplést.

Az Australian Openen korábban aratott sikereim önbizalmat adnak, s úgy vélem, az idén is sikerül sokáig eljutnom” - nyilatkozta Đoković.