2024. szeptember 12., csütörtök

Del Potro is visszalépett

Andy Murray után még egy nagy névvel lesz szegényebb a Roland Garros résztvevőinek listája, hisz a mai sorsoláson a ranglistán hetedik argentin Juan Martin del Potro sem lesz érdekelt. Ennek elsősorban a formán kívül levő, de jó sorslással mégis talán haladó Janko Tipsarević örülhet, hisz így a nyolcadik kiemelt helyén sorsolják, vagyis a ténylegesen legjobbakkal a negyeddöntő előtt nem kerülhet össze.

Juan Martin del Potro sem lesz ott a Roland Garroson (Fotó: Beta/AP)

Juan Martin del Potro sem lesz ott a Roland Garroson (Fotó: Beta/AP)

Düsseldorfban negyeddöntős Viktor Troicki, aki a szlovén Grega Žemlját is felülmúlta, az elődöntőért a Janko Tipsarevićet verő argentin Guido Pellával játszik. A szlovén feletti győzelem révén Troicki haladt a naprakész listán, s ha Pellát is legyőzte, hétfőn továbbra is az 50 legjobb között foglal helyet.

Dušan Lajović egyre közelebb jár a Roland Garros fő táblájához. A pazovai az ausztrál Matthew Ebdent váratlanul könnyen győzte le, és ma a selejtező döntőjében még egy ausztrállal, a 21 éves James Duckworthtal játszik. Ha táblára jut, Lajović egészen megközelíti, vagy esetleg felül is múlja eddigi legjobbját, a tavalyi 137. helyet.

Egy-egy akadályt már futott a párizsi selejtezőben Babos Tímea és Aleksandra Krunić is. A magyar a 2. fordulóban a lengyel Kaniával, a szerb pedig a kolumbiai Duquével mérkőzik.

Az indonéziai Tarakanban Teodora Mirčić követte Jovana Jakšićot a 2. fordulóba, és a negyeddöntőért a kínai Tanggal találkozik.

Györe László nyolcaddöntős lett a milanói Bonfiglio ifjúsági tornán. A zentai két gyors játszmában legyőzte az olasz Antonio Massarat, a következő riválisa pedig a német Hannes Wagner lesz. A torna 1. kiemeltje, a belgrádi Nikola Milojević a brit Luke Bambridge ellen nyert, és a negyeddöntőben szintén némettel, Maximilian Martererrel folytatja.