2024. szeptember 12., csütörtök

Bojana megfordította

Vesna Dolonc után Bojana Jovanovski is nyert a birminghami női torna 1. fordulójában. A ranglistán 40. helyezett szerbiai ugyan elveszítette az első játszmát a tehetséges kanadai Eugenie Bouchard ellen, a következő kettőben azonban nagy fölényben volt, és ma a 2. fordulóban a cseh Andrea Hlavačková és az orosz Olga Pucskova meccsének továbbjutójával találkozik. Nem volt sikeres a magyar Babos Tímea, akit nem kis meglepetésre az ukrán Nadia Kicsenok győzött le két játszmában.

A Queen's club tornája 1. fordulójában Ilija Bozoljacot a holland Thiemo de Bakker győzte le. Az e heti tornák első napjának legérdekesebb meccsét ugyanezen a tornán a bolgár Grigor Dimitrov és az izraeli Dudi Sela vívták, s a bolgár szép meccsen, három játszmában harcolta ki a továbbjutást. Tegnap a déli órákban a németországi Halléban játszottak egy rangadót, s a francia Gaël Monfils váratlanul könnyen győzte le a kanadai szervagép Miloš Raonićot.

Az este rajtolt Birminghamben a magyar Czink Melinda a brit Heather Watson ellen, ugyanott Vesna Dolonc a 2. fordulóban a német Mona Barthellel mérkőzött meg. Jelena Janković Nürnbergben a holland Arantxa Russzal kezdett, a francia Blois challengerén pedig a vasárnap tornagyőztes Dušan Lajović a 31 éves brazil Thiago Alves ellen kezdett. Rajtolt az üzbég Buharában Teodora Mirčić is, akinek a helybeli Szabina Saripova volt a riválisa.