2024. szeptember 11., szerda

Györe új pontja

Györe László a nagykikindai futures tornát is győzelemmel nyitotta. A 18 éves zentai a tegnapi rajton két játszmában aratott könnyű győzelmet a szabadkártyás szerb Darko Jandrić fölött, amivel egy ranglistapontot szerzett, s máris tudni lehet, hogy legalább még egy kis lépést tesz a ranglistán. Györe a 2. forduló holnapi meccsén a 8. kiemelt szerb Arsenije Zlatanovićtyal vagy a selejtezőből érkezett ukrán Oleg Kovallal találkozik. A sorsolás nem mondható rossznak, így Györe bejuthatna a negyeddöntőbe, ahol feltehetően a Miki Jankovićtyal mérkőzne, akit a múlt héten Belgrádban már legyőzött.

Jovana Jakšić a 25 ezer dolláros összdíjazású ITF-tornán az este kezdett, első ellenfele pedig a ranglistán 409. japán Csiaki Okadue volt. Jovanának szép esélye volt a győzelemre, s ha nyert is, a 2. fordulóban a brit Lucy Brown és a spanyol Nuria Parrazis meccsének továbbjutója következik.

Bojana Jovanovski meglehetősen hullámzó játékkal kezdte meg a bakui címvédési kísérletet. A teljesen ismeretlen üzbég Nigina Abduraimova sok gondot okozott a ranglistán 37. szerbnek, aki az első játszmában csak 2:3 után talált magára, és zsinórban négy játékot nyert. Bojana a második játszmában 4:2-re vezetett, de elveszítette az adogatását, viszont fordulat mégsem következett, mert ő is azonnal újra breakelt, majd zárta a meccset. Jovanovski ellenfele a 2. fordulóban az augusztusban 19 éves és a ranglistán 204. helyezett tunéziai Ons Jabeur lesz.

Vesna Dolonc gyöngén játszott a bakui női WTA-torna első napján, és sima vereséget szenvedett a cseh Karolina Plíškovától. Ma rajtol Aleksandra Krunić, akinek az 1. fordulóban a ranglistán 71. ukrán Elina Szvitolina lesz az ellenfele.

Umagban Dušan Lajović túljutott a selejtezőn, mivel az utolsó körben nagy csatában nyert a szlavonbródi Mészáros Krisztián ellen. Lajović a főtábla 1. fordulójában a spanyol veterán Albert Montanesszel találkozik, s ha nyer, alkalma lesz megmérkőzni az 1. kiemelt francia Richard Gasquet-vel. Táblára jutott a lexingtoni challengeren Ilija Bozoljac, s az 1. fordulóban az ausztrál Adam Feeney lesz a riválisa.