2024. szeptember 5., csütörtök

Nadalnak a csoda sem elég?

A 21 éves görög Sztefanosz Cicipasz szerdán este sima, kétjátszmás győzelmet aratott a címvédő német Alexander Zverev ellen, így az osztrák Dominic Thiem után másodikként jutott a Londonban folyó évzáró mestertorna elődöntőjébe. S amíg a Borg-csoportban a tegnap játszott utolsó csoportkör előtt tudott volt, hogy Thiemen kívül a Đoković–Federer meccs győztese (Federer) jutott a négy közé, az Agassi-csoportban bonyolultabb az állás, hiszen Zverev, Nadal és Medvegyev is ma továbbjutási eséllyel lép pályára.

A délutáni órákban a Zverev–Medvegyev meccset tartják meg, amely eldöntheti a második hely kérdését. Ha ugyanis Zverev bármilyen arányban nyer, az esti mérkőzésnek csak a pénzdíj és a ranglistapontok a tétje, a német pedig elődöntős. Ha Medvegyev két játszmában nyer, akkor az este az orosz Cicipasznak szurkol, hogy továbbjusson, ha viszont az orosz három játszmában nyer, akkor kiesett, Nadalnak pedig győzelem kell Cicipasz ellen, hogy elődöntős legyen.

Az öt lehetséges forgatókönyv közül Nadalnak és Medvegyevnek tehát csak egy-egy felel meg, Zverev pedig 2:1-es vereséggel is továbbjuthat, ha Cicipasz legyőzi Nadalt.

Megtörténhet így, hogy a világelső spanyolnak nem segített a szerda esti csoda sem, amikor a döntő játszmában 1:5-ös hátrányról és meccslabdáról fordított Medvegyev ellen, amivel megtartotta minimális esélyét. Ha viszont a spanyol nem játszik jobban, mint az orosz ellen, nem sok kilátása lesz a kirobbanó formában, és óriási önbizalommal játszó Cicipasszal szemben.