2024. szeptember 9., hétfő

Turisztikai célpont vagyunk

Az ENSZ Idegenforgalmi Világszervezete lehetőséget lát Vajdaságban

Ivan Đoković tartományi kormányfőhelyettes, valamint gazdasági és turisztikai titkár pénteken a tartományi kormányban fogadta Isabel Garañát, az ENSZ Idegenforgalmi Világszervezetének európai igazgatóját, illetve A fenntartható turizmus, vállalkozás és helyi gazdasági fejlesztés regionális tanácskozásának szervezőit és kiemelt résztvevőit.

Ivan Đoković elégedettségét fejezte ki, hogy az ENSZ Idegenforgalmi Világszervezete felismerte Vajdaság fontosságát mint turisztikai helyszínt. Az idegenforgalom szempontjából Vajdaság kiemelkedő szerepet tölthet be Szerbiában és a régióban egyaránt. Felhívta a figyelmet arra, hogy az Egyesült Nemzetek Szervezete 2017-et a fenntartható turizmus fejlesztésének nemzetközi évévé nyilvánította. Éppen ezért meghatározó, hogy Újvidéken szervezik meg A fenntartható turizmus, vállalkozás és helyi gazdasági fejlesztés regionális tanácskozását.  Az illetékes titkár kiemelte, hogy Vajdaság számos mezőgazdasági, gazdasági, kulturális lehetősége és turisztikai látványossága mellett a legfontosabb érték a helyi lakosság. A vajdaságiak a vendégszeretetükről ismertek.

– Az idegenforgalom a gazdasági fejlődés mellett a lakosság közötti békés megélhetés és megértés szempontjából is fontos – tette hozzá Ivan Đoković.

Isabel Garaña szerint Vajdaság számára minden feltétel adva van ahhoz, hogy kulturális kínálatával, látványosságaival kiemelkedő turisztikai helyszín legyen Európában. Az igazgató a támogatásáról biztosította a jelenlevőket.

A küldöttség tagjai ezután csatlakoztak A fenntartható turizmus, vállalkozás és helyi gazdasági fejlesztés regionális tanácskozásához, amelyet Ivan Đoković nyitott meg.