2024. szeptember 9., hétfő

Botrányok, pénzügyek

Napirenden az egészségügyet érintő törvények

Képviselői kérdésekkel kezdődött meg ma a Köztársasági Képviselőház őszi ülésszakának harmadik ülése, amelynek napirendjén a parlamenti ülés összehívásakor három pont szerepelt: az egészségügyi eszközökről szóló törvényjavaslat, az egészségügyi dokumentációról és nyilvántartásról szóló törvény módosítása, valamint Szerbia és az Európai Beruházási Bank közötti, a klinikai központokat célzó pénzügyi szerződés megerősítése.

A képviselői kérdések jogán a képviselőket mindenekelőtt az érdekelte, milyen kapcsolat fűzi Ana Brnabić kormányfő fivérét a Goša vállalathoz, amelynek munkásai nemrégiben tüntettek, mert hónapokon keresztül nem kaptak fizetést. Kérdést tettek fel a Demokrata Párt magas beosztású tagjainak botrányai kapcsán is. Ugyanakkor arra vonatkozóan is elhangzott kérdés, hogy Nenad Popović miniszternek valóban vannak-e offshore-vállalatai. Érdekelték őket a Szerb Haladó Párt pénzügyei is.

Ez után következett a napirend meghatározása. Az ellenzék mintegy 100 javaslatot nyújtott be, amivel bővíteni kívánta a napirendet.