2024. szeptember 9., hétfő

Véget ért az államfő arab emírségekbeli látogatása

Gazdasági témák határozták meg az utat

Aleksandar Vučić szerb államfő a két ország közötti kapcsolatok elmélyítéséről, a Belgrád Víziváros projektum folytatásáról, és egyéb lehetséges arab befektetések megvalósításáról folytatott tárgyalásokat az Egyesült Arab Emírségekben, Abu-Dzabiban Mohammed bin Zayed bin Sultan Al-Nahyannal, az Egyesült Arab Emírségek hercegével. Látogatása során a szerb köztársasági elnök felkereste a helyi Múzeumvárost is.

A szerb államfő kétnapos emírségekbeli látogatása alkalmával energetikai és mezőgazdasági témák is az asztalra kerültek, de szó volt a légi közlekedés fejlesztéséről is az Etihad befektetése, azaz az Air Serbia vállalat fejlesztése kapcsán.

A beszélgetőpartnerek egyetértettek abban, hogy a reformok sikere és a fejlődés nagymértékben függ az oktatási reformok végrehajtásától. Mohammed bin Zayed arról biztosította Vučićot, hogy az Emirátusok kész megosztani minden eddigi tapasztalatát az oktatási rendszer előbbre vitele terén Szerbiával.

A Múzeumvárosban tett látogatása során a szerb államfőnek alkalma nyílt találkozni a bahreini trónörökössel is, de a spanyol király és Írország korábbi államfője is megtekintette ezt a nevezetességet az elmúlt két nap során a hírügynökségi beszámolók szerint.