2024. szeptember 2., hétfő

Vérpezsdítő dallamok

A szabadkai VM4K-ban fellépett az El Gusto del Flamenco együttes

A Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális központ tetszetős kis kerthelyiségében, csütörtökön este másodízben került sor koncertre. Ezúttal a szabadkai közönségnek jól ismert El Gusto del Flamenco együttes lépett fel és varázsolt kellemes mediterrán hangulatot. Az El Gusto del Flamencót Gyivánovity Róbert és Antonija Dulić Piuković alkotja, akikkel ezúttal Csincsák Tiffany is énekelt.

– A programunk a flamenco és a latin zene ötvözetéből áll, temperamentumos gitárjáték jellemzi, amelyhez külön élményként tartozik Antonija énekhangja. Általában flamenco tánc is kiegészíti a műsorunkat, ezúttal viszont egy fiatal énekesnő, Csincsák Tiffany csatlakozott hozzánk – tudtuk meg Gyivánovity Róberttől.

Antonija Dulić Piuković, a Szabadkai Tamburazenekar énekes szólistája, tradicionális és ún. örökzöld dalokat is énekel, de az elmúlt években nagyon megszerette flamencót és a latin dalokat.

– Ez egészen más élményt nyújt a lelkemnek. Hat éve zenélünk együtt Gyivánovity Róberttel. Az együttműködésünk úgy kezdődött, hogy hallott énekelni és megkérdezte, érdekel-e a latin zene. Azt feleltem igen, mert nagyon szívesen hallgatom, viszont még nem adtam elő ilyen jellegű dalokat nyilvánosság előtt. Ezek után sokat tanultam tőle a flamencóról és általában a latin zenéről. Első ízben és nagy örömünkre Tiffany is fellépett velünk. Tiffany, a szabadkai Zeneiskola diákja, a középiskolai diákotthonban lakik, és úgy vélem, remekül helytállt koncerten. A közönség reakcióiból is erre lehet következtetni – mondta Antonija.

A VM4K-ban jövő csütörtökön, azaz 12-én 21 órától a Tárkány Művek világzenét játszó együttes lép fel, az azt követő csütörtöki napon, 19-én, 21 órától pedig a Sóti Juli, Varga Iván, Kucsera Géza alkotta Night Cruisers Band tart Postmodern Jukebox Estet. A belépés mindkét koncertre díjtalan.